Nyheder

Hørsholm 79ers gjorde kort proces med Aabyhøj IF

Hørsholm 79ers var aldrig bagud, da ligaens nummer fire, Aabyhøj IF, kom på besøg i Hørsholmhallen onsdag aften. De to hold ligger lige nu med god chance for at møde hinanden i slutspillet, så Hørsholms sejr på 81-52 var en god generalprøve for hjemmeholdet.

-For hver kamp kommer vi tættere på slutningen af sæsonen, sagde Hørsholms topscorer Sidney Rielly efter kampen. Derfor vil vi gerne komme ud og forberede os på slutspillet og give 100 procent og set synes jeg vi gjorde i dag. Sejren sender et signal om at vi kommer for at vinde, også i slutspillet.

Hørsholm virkede til at have kontrol over kampen fra starten, men var ikke i stand til at skabe et forspring på mere end omkring fem point. For Hørsholm var det Sidney Rielly, der fandt kurven mest i kampens start, mens Alberte Rimdal og Andrea Bach Larsen holdt gæsterne inde i kampen, så Hørsholm kun gik til første periodepause foran 16-13.

I løbet af anden periode opbyggede det ubesejrede tophold en føring på 20 point og derfra så de sig aldrig tilbage. Hjemmeholdets point kom fra en række spillere, men Anne Hee skilte sig ud med seks af hendes 12 point i kampen og en stribe flotte blokerede skud i den anden ende, der med virkede til Aabyhøj kun scorede otte point i perioden.

De to hold gik til pause med Hørsholm foran 40-21 og kun en enkelt gang i anden halvleg hok hjemmeholdets føring ned under 20 point. Det gav hjemmeholdet mulighed for at fordele minutterne til alle – og ikke mindst til 16-årige Alberte Frisch, der fik debut i Dameligaen med 14 minutter, tre point, en rebound, en assist og en stjålen bold.

Den unge guard, som også spiller ungdomslandshold for Danmark, var stolt og smilende efter kampen:

-Det var rigtigt spændende at være inde på banen, få lov at spille mod nogle gode modstandere og få lov at mærke stemningen.

Frisch lavede det, der kunne være blevet kampens detalje, med en flyvende enhåndsaflevering til en fri Gritt Ryder, men den rutinerede anfører missede helt blankt på kurven, hvilket hun undskyldte efter kampen:

-Det var mega fedt at se Alberte spille, sagde anføreren med et stort smil. Man kunne se, da hun løb tilbage efter at have scoret, at hun var helt vildt glad. Alberte er helt vildt dygtig og jeg er sikker på det her bare var starten på en lang karriere for Hørsholm for hende. Og ved du hvad, jeg ar faktisk rigtig dårlig samvittighed over det mis. Det var rigtig dårlig stil og den tager jeg på mig, afsluttede Ryder med et grin.

Med sejren, der endte på 81-52, er Hørsholm stadig ubesejrede, men da Amager tirsdag vandt over BMS Herlev, er der stadig spænding om alle pladser i top fire. Amager kan stadig hente Hørsholm, men det kræver at Hørsholm taber to kampe, udover de to klubbers indbyrdes opgør i slutningen af februar, mens Amager skal vinde de resterende kampe. BMS og Aabyhøj er helt lige på tredjepladsen og deres indbyrdes opgør 2. februar kan afgøre den tvekamp.

Hvis Hørsholm vinder grundspillet sidder de over i kvartfinalerne og møder så vinderne af kvartfinalen mellem ligaens firer og femmer. Derfor kan Hørsholm meget vel komme til at se Aabyhøj igen i semifinalerne.

Topscorere:
Hørsholm: Alyssa Rader 15, Sidney Rielly 14, Anne Hee 12
Aabyhøj: Alberte Rimdal 15, Caroline Wich 8, Andrea Bach Larsen 8