Nyheder

Hørsholm 79ers’ amerikanske spillere rejser hjem

Som følge af situationen omkring coronavirus Covid-19 har Hørsholm 79ers i fællesskab med sine to amerikanske spillere Sidney Rielly og Alyssa Rader, samt deres agenter, valgt at spillerne returnerer til USA hurtigst muligt.

Beslutningen er taget på baggrund af den generelle situation, samt USA's nye restriktioner på rejser fra Europa og skulle turneringen blive genoptaget, vil Hørsholm fuldføre slutspillet uden amerikanske spillere.

-Ud fra en menneskelig vinkel er det her det eneste rigtige at gøre, siger direktør Jesper Tullin. Vi vil simpelthen ikke risikere, at de to spillere strander i Danmark. Vi ved ikke, hvor lang pausen i turneringen bliver og om den overhovedet bliver genoptaget, og vi kan ikke forudsige udviklingen i hverken rejsevejledninger eller luftfart over de næste dage, uger og måneder.

Det er et par ærgerlige amerikanere, der forlader Danmark:-På grund af situationen må jeg tage hjem og det knuser virkeligt mit hjerte, at det skal slutte sådan her, siger Alyssa Rader. Jeg har nydt hvert sekund, fra mine holdkammerater, trænere, medlemmer af klubben og vore fans. Jeg har helt ærligt haft det bedste år, jeg kunne have forventet.

Hørsholm 79ers’ nykårede pokalmestre var i forvejen i venteposition. Som vindere af grundspillet var holdet direkte kvalificeret til semifinalerne og havde en måneds ventetid mellem sidste grundspilskamp og første semifinale, der var programsat til 25. marts.

Nu har Dameligaen suspenderet slutspillet i foreløbigt 14 dage, så ventetiden bliver endnu længere.

Rielly og Rader returnerer efter planen til USA allerede fredag 13. marts.