Nyheder

Horsens bider fra sig, men SISU vinder alligevel

Horsens BC’s hidtil bedste resultat mod SISU.

Noget af en chokstart i Højvangshallen. Ingen havde vel set det komme, at Horens BC var foran 20 – 10 efter første periode og 33-26 ved halvleg. Og det uden to af deres mest erfarne spillere. Men hurtige bold gav pote. 

Horsens BC var altså storspillende fra start.  Rebecca Houmøller var varm og blev spillet fri og scorede hurtige point for Horsens BC.

Efter første periode stod det 20-10 til hjemmeholdet. Publikum (der var desværre ikke mange fremmødte) heppede og stemningen var tændt.  Det var en uventet strålende dag for hjemmepublikummet.

Ingen var vel i tvivl om at SISU nok skulle komme igen og tage føringen; man ventede bare på hvornår. Desværre så det også senere ud til at spillerne ventede på det samme. Perioden viste dog klart at holdet og træneren, Martin Madsen har fat i noget. SISU vinder perioden, men kun 13- 16.

Efter 2. periode står der 33- 26.

Efter halvleg komme SISU absolut bedst fra start.  De går i zone og lægger pres på Horsens. Horsens brænder deres første forsøg og mister selvtilliden og tør tydeligt ikke afslutte; mens SISU let og ubesværet får scoret i den anden ende. Horsens spillerne begynder at gå i panik.  Og kommer ikke af med bolden så hurtigt som tidligere. Turnovers resulterer i hurtige fastbreaks.  SISU scorer promte på alt. Horsens bliver presset overalt; to mand er fluks over den, der forsøger at drible. Horsens kommer hurtigt i fejlproblemer,  og de er magtesløse over for det suveræne SISU hold.

SISU vinder 3. periode uden besvær: 8- 35. Så lige så legende let kampen startede lige så tung blev denne periode for Horsens.  SISU viste, at de let finder hinanden på banen; hurtigt og effektivt spil, der et niveau over Horsens. Dertil kommer, at mange af Horsens unge spillere er meget små. Og selvom de er hurtige, kan de ikke stille noget op i forsvaret; her gør Emily White det dog glimrende for hjemmeholdet.

I 4. periode kommer Horsens glimtvis tilbage, men det er for sent, og selvom de igen finder hinanden og igen får spillet bolden rundt, er afslutningerne for upræcise, og SISU får fat i rebounds. SISU presser over hele banen. De helt unge og uerfarne Horsens spillere kommer på banen og får spilletid; de kæmper bravt;  men de er i den grad overmatchet af et langt mere erfarent SISU hold, Horsens forsvaret når ikke hjem. SISU vinder perioden: 10- 23 og kampen ender 51- 84.

De to første perioder kan Horsens BC absolut glæde sig over og anden halvleg kan de helt sikkert lære af.
Og måske kan Horsens BC også tage deres procenter fra 3 point : 7 /13.

Topscorere i kampen:
Horsens BC : Rebecca Houmøller med 14 point.
 SISU :Camilla Blands og Nathalie Reshard hver 13 point.
Emily White for Horsens BC havde 11 rebounds.