Nyheder

Horsens BC taber intens kamp til Aabyhøj IF

Åbyhøj vandt kampen; men det var ikke uden modstand og flere gange var kampen endda meget tæt.

Spillere på bænken og publikum heppede, og der var en god stemning og begejstring i hallen som altid, når Aabyhøj IF er på besøg.

1. periode: Begge hold starter som lyn og torden; og der går ikke længe inden Emily White og Pernille Weiland scorer for hjemmeholdet. Inden for de første 3 min. har Emily 8 point. Godt assisteret af Pernille Weiland og Anna-Helede Eskholm. Herefter  scorer Enna  Pehadzic  5 point ; men i de sidste 5 min. af første periode lykkes det ikke Horsens BC at score. De brænder alle deres skud og kommer ikke til kurven. 

I den anden ende var det først Bianca Morsø og siden Tine Randrup- Thomsen, der brændte igennem. I det hele taget spillede Åbyhøj aggressivt, kom til linjen og var stærke i forsvaret.

Første periode slutter 17-27.

2. periode: Anden periode starter med at Bianca Morsø står fuldstændig fri og kan score en 3’er. Og det går ikke længe inden hun scorer igen. Forsvaret viser sig i kampen at skulle være Horsens BC s største problem. De nåede ikke hjem og var ikke på plads, mens det unge Åbyhøj hold havde hurtige fastbreaks.

Men så kommer hjemmeholdet i gang med deres scoringer og flere spillere kommer på tavlen.  Åbyhøj beder om time out.  Men Horsens BC fortsætter med at finde Emily White under kurven. Hun spiller en suveræn kamp denne aften.  6 min. inde i perioden er stillingen 32- 38. Og hjemmeholdet og publikum begynder at tro på, at det endelig skal lykkes. Men i de sidste minutter laver hjemmeholdet flere fejl, og Åbyhøj kommer til sikre point fra straffelinjen.

Perioden ender lige 17-17, og stillingen før pausen er: 34- 44.

3. periode: Igen står der Emily White på tavlen og igen godt assisteret af medspillere. Horsens BC får bolden sikkert op ad banen og spiller den gdot rundt.

Det går fint i angrebet og flere scorer i starten af perioden, hvorimod Åbyhøj starter med at brænde flere skud, inden Sophie Kjems-Krognos rammer en 3’er. Og da Emily White må forlade banen med sin fjerde fejl, viser Julie Gade Højer sine styrker for gæsterne. Julie scorer på de mest umulige chancer og er utrolig stærk under kurven. Begge hold er unge, hurtige og energiske; men igen er det tydeligt at Horsens BC har en ny bænk, og der opstår misforståelser især i forsvaret. Man får ikke blokket ud; mens Åbyhøj er et godt sammenspillet hold, der hurtigt finder hinanden og forstår at udnytte Horsens BC’s misforståelser.

Perioden ender 17- 22. og stillingen før sidste periode er 51-66 til gæsterne.

4.periode: Horsens BC har ikke givet op; selvom det nu er op ad bakke. De spiller stadig aggressivt. Emily White kommer på banen igen og hun scorer igen. Det samme gør Enna Pehadzic,  Sarah Køpke Bersang og Anna -Helene Eskholm. Boldens spilles igen godt rundt, og man finder den frie mand.

Åbyhøj derimod brænder flere af deres chancer og snart er stillingen 64- 73. Men så kommer Julie Gade Højer og Bianca Morsø på banen, og der bliver igen scoret mere sikkert for gæsterne. I kampens sidste minutter scorer hjemmeholdet meget lidt, mens Åbyhøj kommer til frie skud og lay-ups. Emily White må traditionen tro forlade banen i sidste sekund med 5 fejl. Men også med imponerende 27 point.

Perioden slutter 23- 24 og kampens resultat bliver således 74- 90.

Topscorer for Horsens BC: Emily White:  27 point og 9 rebounds.

Topscorer for Åbyhøj: Bianca Morsø Christiansen: 23 point.

Referat skrevet af Bente Sanchez