Nyheder

Horsens BC taber hjemme til BK Amager

Horsens BC fyldte 30 år og denne lørdag var mange tilskuere mødt op til et flot arrangement, hvor Horsens BC som klub efterfølgende blev fejret.

Modstanderne i dagens kamp var topholdet BK Amager og de uddelte desværre ingen gaver til hjemmeholdet.

For Amager tager Maria Roost Dinesen den stærkt til kurven. Amager har både fastbreaks og steals. Emilie Keller skyder godt og scorer bag 3’eren. Bolden spilles godt ind til Kyonea Bryant, som er meget stærk under kurven. Emily White og den nye spiller, Anne Cathrine Jørgensen dækker dog godt op for hjemmeholdet.

For Horsens BC går det til tider rigtig godt; Emily White og Anna Catrine Jørgensen dækker godt op; men for holdet som sådan fungerer transition-defence ikke optimalt.  Anna Helene Eskholm spiller bolden op ad banen og finder op til flere gange Emily White under kurven. Pernille Weiland får gang i 3’erne og scorer 9 point på stort set ingen tid. Enna Pedhadzic viser også nogle af sine styrker i sin første ligakamp. Men desværre for de mange tilskuere og for holdet bar hjemmeholdets spil også præg af, at bolden ikke bliver spillet rundt.  Noget af den tempo og den energi, der ellers har præget holdet, var ikke til stede denne lørdag. Alt i alt resulterede det manglende sammenspil i for mange turnovers.

Første periode: For hjemmeholdet  kommer flere spillere til et par hurtige point; men derefter brænder man på oplagte skud og lay-upforsøg. Forsvaret lykkes heller ikke. For gæsterne er Kyonea Bryant stærk under kurven. Hun og Maria Roost Dinesen gør det rigtig godt.

Periode slutter : 11-20

I anden periode finder Anna Helene Eskholm Emily White under kurven, og hun scorer effektivt. Pernille Weiland er også i hopla og scorer på 3 points forsøg. Catarine Palm og Emilie Keller kommer i gang for gæsterne. Det er en periode der går noget i bølgegang. Men der er gode takter.

Anden periode slutter: 18-22 - stillingen før pausen er således: 29- 42 til gæsterne.

Efter pausen kommer hjemmeholdet slet ikke i gang. Det er som om spillet står helt stille, og bolden kommer alt for langsomt op ad banen, og man ser ikke den frie medspiller. Der er selvfølgelig flere nye spillere og også spillere, der har været væk længe pga skader eller studier, så måske er systemerne ikke helt på plads. Det er i hvert fald tydeligt, at man mangler holdets vante point guard, Eva Bonde.  Flere spillere løber ind i en mur af et godt Amager forsvar. For hjemmeholdet er perioden præget af turnovers og brændte skud. Amager får også fat i rebounds og kommer for let til deres scoringer.

Tredje periode slutter derfor ikke overraskende 10-21 og stillingen før sidste periode er nu 39-63.

Horsens BC får noget mere ud af 4. periode. Igen er Pernille Weiland effektiv og også andre kommer igen på scoringstavlen. Men sammenspillet og forsvaret er stadig ikke på plads.  Amager svarer hurtigt igen. Emilie Keller og Ida Klussmann står fri og kan score udefra.

Horsens BC slutter dog godt af og vinder sidste periode med 20-19. Men det ændre ikke ved at BK Amager vinder kampen med 60-82.

Stats herunder topscorer fra kampen er tilgængeligt snarest.