Nyheder

Horsens BC taber en tæt og spændende kamp i Forum Horsens

Stevnsgade Basketball Klub kom på besøg, og mange havde tippet dem til at vinde stort.

Men Horsens BC lagde stærkt ud, og især Anna- Helene Eskholm var kampklar fra start og scorede hurtigt 7 point. Horsens spiller godt sammen, og er overraskende stærke i forsvaret og holder de fysisk stærkere Stevnsgadespillere fra at score. Emily White får fat i mange rebounds og scorer gode point. Senere i perioden presses Horsens BC til et par turnovers, men kampen er meget lige og ender med et lille forspring til hjemmeholdet på 19-16.

I anden periode er Sarah Bersang svævende og scorer vigtige point for hjemmeholdet. Efterhånden presser Stevnsgade hårdere og Horsens BC  løber ind i blindgyder i angrebet. Det er som om de mister lidt fokus. Men forsvaret fungerer for hjemmeholdet. og Stevnsgades US spillere har stadig kun få point på pointavlen.

Perioden ender 14- 15. Så resultatet efter de 2 første perioder er 33-31 til hjemmeholdet.

Men så gik den heller ikke længere. Efter pausen benytter Stevnsgade sig af, at de er fysisk overlegne og   især amerikanerne Julie Foster og Sarah Eichler tager teten. Horsensspillerne bliver presset og trappet og kan ikke komme af med bolden. En del turnovers og fejl bringer Stevnsgade i front.

Gæsterne vinder perioden med 21-12 og fører med 7 point inden de sidste 10 minutter.

Mange tænkte nok, at løbet nu var kørt, og at kampen ville ende med en storsejr til Stevnsgade. Stevnsgade er da også hurtigt foran med 10 point.

Men så spillede Horsens BC igen klogt og alle viste fightervilje ved at gå op og presse Stevnsgade på deres banehalvdel. Rebecca Houmøller meldte sig ind i kampen og satte i denne periode sin anden 3´er samt vigtige point på straffe, da det nu var Stevnsgade, der var i fejlproblemer.

Perioden ender 23- 20 til Horsens BC, men Stevnsgade BBK vinder kampen med 72-68, en kamp der dog blev meget mere lige end først spået.

Topscorere for Horsens BC: Rebecca Houmøller med 17 point (alle i de to sidste perioder og heraf 9/10 på straffe), Sarah Bersang;  15 point

Topscorere for Stevnsgade Basketball klub: Julie Foster 21 point og Sarah Eichler 20 point.