Nyheder

Horsens BC slutter sæsonen med æren i behold

For i weekenden havde Horsens BC i den grad fået en lærestreg af det stærke og meget rutinerede SISU mandskab.

I den første kvartfinalekamp, var der tydelig forskel på top og bund. Men Martin Madsen havde haft sit unge mandskab i skole, og de kom på banen som et energibundt.

De vidste de ville tabe denne kamp, men det skulle blive med æren i behold. Og det blev det.

1. periode: Horsens viser fra første sekund sammenspil og vilje; desværre bliver der brændt på de første skud og lay-ups. Men det varer ikke mange minutter før Sophie Wich og Emily White scoret deres første point. Horsens er stærke i reboundspillet; men kan ikke helt holde SISU fra at score, men SISU presses og brænder på rigtig mange forsøg.

Med stillingen 7-7, får Julie Ravn indstillet sine skud og rammer hele 4 treere i denne første periode, inden SISU kan lukke hende ned. SISU presser og et par upræcise afleveringer giver SISU lette point. Perioden er præget af energi og hurtigt sammenspil fra begge hold. Ida Tryggedsson Pretzman gør det godt for SISU.
Perioden slutter 18-16.

2. periode: Starter i samme hurtige tempo. Horsens vil det her. De to hold følges også de første minutter indtil stillingen 25- 25; Sisu brænder stadig på mange forsøg. Så kommer der et par minutter, hvor SISU får mere og mere kontrol over spillet. Horsens brænder nu flere skud og laver fejl; mens Marie Malone både scorer på lay-ups og kommer på linjen.

Men generelt kan man sige, at Horsens har lært at læse SISU og de får fat i rigtig mange rebounds. Ikke kun Emily White (der gjorde det fantastisk i denne kamp), men også flere andre Horsens spillere er aggressive i forsvaret; og i de første minutter af denne periode finder de stadig hinanden; men det bliver tydeligt, at Horsens ikke har de samme rutinerede spillere og de begynder at tage forkerte beslutninger. 

Perioden slutter 7- 20 og stillingen før halvleg er således: 25-36.

3. periode ser det ud til at løbet er kørt for Horsens. Spillerne bliver trappet og kan ikke komme af med bolden. Kommer bolden over midterlinjen presses spillerne i deres skudforsøg og brænder, og man får ikke så let fat i angrebsrebounds. Kiki Lund er overalt, stjæler bolde, laver assist og står udækket parat til at score på fleste skud. Denne periode kommer til at ligne første kvartfinalekamp
Perioden ender 8- 22 gg stillingen før fjerde og sidste periode er: 33-59.

Men så er Horsens på banen igen. Spillet fungerer; også selvom de bliver trappet lige så snart de dribler eller står alene med bolden, bolden bliver så at sige stjålet ud af hænderne på dem. Men flere gange når Horsens dog at komme af med bolden og få den videre. De kommer igen til skudforsøg. Især gør Emily White det fremragende under kurven, men også Sarah Bersang tager den til kurven og scorer. Igen er Horsens aggressive og får fat i flere rebounds.

Camilla Blands og Kiki Lund brænder på deres første chancer i perioden; men efterhånden får Kiki Lund igen hul på bylden.

Begge hold kommer til linjen og scorer flere af deres point på straffe. Julie Ravn der er blevet holdt i kort snor, scorer på en 3’er i kampens sidste sekund, og perioden ender 18- 20. Kampens slutresultat blev således 51- 79

Topscorer for SISU: Kiki Lund med 17 point.
Topscorer for Horsens BC: Julie Ravn 16 point og Emily White 12 point og 17 rebounds.