Nyheder

Højt at flyve, dybt af falde for 79ers

Lørdag vandt Hørsholm 79ers årets pokalfinale, men allerede onsdag måtte de sande, at når man flyver højt, er der nogle gange også dybt at falde.

I hvert fald var Virums Vipers forsvarende danske mestre på dagen det klart bedst hold og de tilføjede Hørsholm årets kun andet nederlag med de overbevisende cifre 56-72.

Hørsholm startede ellers kampen bedst, med især en flyvende Gritt Ryder, der scorede ni af hjemmeholdets point i starten på 15-6. Herefter gik Hørsholm imidlertid kollektivt ned med flaget. Forsvaret, der har båret holdet gennem svære perioder hele sæsonen, forsvandt som dug for solen og Virums Valerie Driscoll og Ellen Iversen førte an, da gæsterne i løbet af anden periode vendte kampen på hovedet og kom foran 21-28.

Hørsholm livede lidt op i de sidste par minutter af første halvleg og de to hold gik til pause med Virum foran med syv, 28-53, men fra starten af anden halvleg satte gæsterne trumf på. Hørsholm scorede kun otte point i tredje periode, hvilket Virums Maria Høgh overgik alene, med ni point, mens resten af holdet tilføjede 10 til sammen.

Midt i fjerde periode gik Virum i front med 23, 63-40, inden Hørsholm trods alt fik skabt lidt spænding i de sidste minutter. Hjemmeholdet vandt de midterste tre minutter i perioden 13-2 og gik ind i de sidste to kun bagud med 12, 53-65, men Virums Frederikke Mollerup satte så en tre-points scoring, der lukkede kampen og Virum endte med at vinde 72-56.

Efter kampen sagde Hørsholmtræner Jesper Krone:

-Jeg vidste det ville være en svær kamp. Vi har fokuseret så meget på den pokalfinale, at der måtte komme en lille mental nedtur, samtidig med vi kun har haft en enkelt træning til at forberede os på Virum. Jeg håbede adrenalinen fra i lørdags ville bære os igennem, men det skete jo ikke, må man sige.

Med sejren rykker Virum forbi SISU op på en tredjeplads i ligaen, mens Hørsholm stadig er at finde på en suveren førsteplads, otte point foran Stevnsgade på andenpladsen.

Hørsholm er i aktion igen allerede på søndag, hvor de gæster SISU fra Gentofte.