Nyheder

Hjemmesejr til SISU i Kildeskovshallen

SISU vinder over Aabyhøj IF 78–71 og er fortsat ubesejret.

Kampen mellem SISU og Aabyhøj startede i højt tempo. Begge hold pressede højt oppe på banen og kom hurtigt til skud, når de fik bolden. Gæsterne startede bedst, især Maria Steen Jespersen, som scorede holdets første 6 point og bragte Aabyhøj foran med 6–5.

Men derefter fik SISU masser af åbne skud, som de ramte, og formåede at opbygge en føring på 8 point, 24–16, efter 8 minutter.

Stillingen efter første periode var 27–19. Heidi Anton og Camilla Blands var gode til at score for hjemmeholdet.

I anden periode fandt Aabyhøjs hurtige guards, Sophie Kjems-Krognos og Bianca Morsø, ofte vejen til kurven igennem SISUs ikke alt-for-tætte forsvar, og gæsterne reducerede føringen til 2 point, 32–30. Men Nathalie Reshard kom stærkt ind fra bænken i sin første kamp og scorede vigtige point i slutningen af perioden, som endte med 11 points forskel, 47–36.

I anden halvleg spillede holdene lige op mod hinanden. SISUs føring på ca. 10 point blev vedligeholdt indtil 5 minutter før afslutningen af fjerde periode, hvor Aabyhøj hurtigt fik udlignet til 64–64.

Britt Harris havde været god under kurvene, og hele SISUs angrib gik i stå; i et tidsrum på nogle minutter brændte mestrene alle deres skud, hvoraf de fleste var helt åbne, og lige pludselig blev kampen spændende. Men SISUs rutine var afgørende i slutningen af kampen, hvor bl.a. Kiki Lund og Tea Jørgensen satte hver sin 3’er. Hjemmeholdet scorede 14 point mod 7 gennem de sidste 5 minutter og vandt dermed kampen 78–71.

Aabyhøjs bedste spillere var Maria, med 19 point og 7 rebounds, Britt, med 12 point og 13 rebounds og Bianca, som scorede 12 og tog 7 rebounds.

Holdet spillede en god kamp; de var aggressive i angrebet og fandt ofte vejen til kurven. Problemet var måske, at de havde for mange turnovers, 29 i alt.

SISU havde tre spillere i double digits: Heidi med 17 point, Camilla 15 og Tea 12. Derudover scorede Nathalie 9 point og tog 9 rebounds. SISU var dårligt skydende på dagen: de ramte kun 36% af deres skud, hvilket er langt under gennemsnittet. 

Head Coach Hrannar Holm havde følgende at sige om kampen: ”Stor ros til Aabyhøj; de spillede en fin kamp. De løb forbi os hele tiden, lige som om vi ikke var der. I dag lignede vi et hold, der lige er kommet hjem efter en hård bjergbestigning. Vi var langsomme og uinteresserede i at spille forsvar. Vi burde faktisk ikke have vundet denne her kamp. Men forhåbentlig genfinder vi vort forsvar i løbet af de næste dage.”

foto ©James Hjertholm