Nyheder

Hjemmebanesejr i fredags opgør i Nørrebrohallen

312 mennesker havde fået vej til Nørrebrohallen denne fredag aften for at overvære opgøret i Dameligaen mellem værterne Stevnsgade og det unge Værløse hold og for at få en dejlig fredag aften.

Stevnsgade havde inviteret til ”Friday Nigth Special”, hvor mere end 200 fik en lækker buffet inkl. drikkelse, live band og adgangsbillet til kampen for i alt 89 kr. Det blev det tilløbsstykke og den succes, som klubben havde håbet på.

Det gentages i Nørrebrohallen fredag den 8. november og fredag den 15.november. Billetter kan reserveres på fredagskamp@hotmail.com.

En
af ideerne bag arrangementet var også at få folk, som normalt ikke ser basketball til at komme. Og det lykkedes i fredags.

Så kulisserne var sat i en næsten propfyldt Nørrebrohal med maskot, cheerleaders, superligabilletter fra sponsorerne til konkurrence osv. osv.

Første periode startede lidt nervøst fra begge sider. Efter 2 min førte Værløse med 5-3, men det var sidste gang holdet var i front. Resten af første periode stod der Stevnsgade på alt  indtil det 9 min, hvor værterne var foran 12-5. Værløse sluttede bedst til stillingen 14-10 inden indgangen til anden periode.

Anden periode blev en skrækkelig omgang rodet basketball fra begge holds side. Kampene i kampen var Julie Forster der lukkede Alberte Dokkedal helt ned. Det var tydeligt at Alberte var frustreret over ikke at få de screeninger, der var nødvendige for at komme fri af Julies jerngreb. Samtidig kæmpede Janet Hatfield en brav kamp for at få styr på Julie Forster i posten, hvilket ikke helt lykkedes. Endelig var der ingen af Værløse spillerrne der havde fysik og fornøden hurtighed til at holde Stevnsgades suverænt bedste spiller i kampen Sarah Eichler.

Værløse vandt en rodet anden periode med 11-10 til en halvlegsføring til Stevnsgade på 24-23 – en for Stevnsgade utrolig lav score. Kampen var helt lige – intet var på nogen måde afgjort. Det afgørende ville være hvem som fik styr på angrebsspillet i tredje periode og fjerde periode.

Tredje periode var langt mere struktureret fra begge holds side og kampen bølgede lidt frem og tilbage. Janet Hatfield fik sin 4. fejl efter 7 min og måtte en tur på bænken. Perioden vindes af Stevnsgade med 19-15 til stillingen 43-38 inden sidste periode.

Med Janet Hatfield på bænken fik Værløse det svært mht. både defensive som offensive rebounds og det blev udnyttet af værterne. Efter 4 min af sidste periode havde Gabi Nedic, Pauline Schulz, Julie Forster, Sarah Eichler og Mia Obbekjær jævnt fordelt bragt Stevnsgade foran med 14 point og kampen var reelt afgjort. Værløse havde ikke noget at komme tilbage med. Kampen slutter med en sikker og velfortjent sejr til Stevnsgade med 61-45.

Efter kampen må det bemærkes, at Værløse får svært ved at vinde mange kampe, når de ikke formår at score mere. Det er meget tydeligt, at såfremt Alberte Dokkedal holdes fra fadet, mangler holdet spillere der kan score tilstrækkeligt med point til en sejr. Det er utroligt talentfuldt hold dygtig styret af to gode coaches, men holdet mangler tydeligt rutine.

Ser man på statistikken for  kampen så er det bemærkelsesværdigt at Julie Forster tager stort set lige så mange rebounds i begge ender som hele Værløse holdet til sammen. Stevnsgade laver 6 turn-overs mod Værløses 19 og Værløse skyder 28% fra 3´eren mod Stevnsgades 43%.

Topscorer for Stevsngade blev Sarah Eichler med 24 point. For Værløse blev Devon Quattrocchi topscorer med 10 point.