Nyheder

Helt lige opgør i 1. kvartfinale i Nørrebrohallen

Tirsdag aften i Nørrebrohallen fandt første slag om en plads i semifinalen sted mellem værterne Stevnsgade og gæsterne Hørsholm 79ers.

Det blev lige nøjagtigt så tæt og dramatisk, som man kunne have forestillet sig. Stemningen og intensiteten og vigtigheden af kampen sås tydeligt fra start på coaches, spillere og publikum.

Holdene startede lige, i det der skulle vise sig at blive en ”højscorekamp”. Efter en lige første periode, hvor Hørsholm fejler en del, men skyder rigtigt godt, fører Hørsholm med 20-25.

Anden periode starter Hørsholm bedst med at bringe sig foran med 20-27. De næste tre minutter står der så Stevsngade på. De laver et 12-0 run på gæsterne og bringer sig derved i det 4. minut på 32-27. Hørsholm svarer igen med nogle præcise 3´ere og er i det 8. minut foran med 39-42. Stevnsgade slutter imidlertid bedst og udligner til pausestillingen 44-44.

Første halvleg viser tydeligt, at Hørsholm er bedst skydende. De ender også kampen med at skyde 50% fra 3´eren (9/18) mod Stevnsgades 29% (5/17).

Tredje periode er en blanding af flotte kombinationer, indædt fight og rodet spil og en åbenlys frustration af spillerne på begge hold over manglende forståelse for dommernes kald i begge ender. Dommerne delte nu sol og vind lige mellem de to hold.

Holdene bytter points gennem hele perioden, hvor den største føring er tre points. Inden sidste periode er stillingen 62-65. Det er nu klart, at ingen af de to hold kommer fra opgøret med en afgørende føring inden lørdagens opgør i Fire Arena.

Sidste periode starter med et 7-0 run til Hørsholm og det kunne være begyndelsen til en afgørende føring med stillingen 62-72 til gæsterne. Imidlertid svarer Stevnsgade igen og i det 8. minut er det helt lige igen ved stillingen 78-78. I det 10. minut er Hørsholm så igen foran med 81-87, men Stevnsgade slutter bedst til slutstillingen 85-87 (20-25, 24-19, 18-21, 23-22).

Intet er dermed afgjort inden lørdagens anden og afgørende kvartfinale i Hørsholm ud over at Hørsholm fører med 2 point fra start. Endnu et dramatisk opgør venter de 2 hold og publikum.

Kigger man på statistikkerne falder det i øjnene at Hørsholm spiller noget bredere end Stevnsgade. Hørsholms startere spiller 137 min mod Stevnsgades starteres 171 minutter. Reboundmæssigt er holdene helt lige.

Hos Hørsholm 79´ers gjorde Ivana Jovanovic det rigtigt godt med 24 point, mens det hos Stevnsgade var Sarah Eichlers præstation, der faldt i øjnene med bl.a. 31 point.