Nyheder

Helle Kristiansen skød Lemvig på 2. plads

Med en sikker sejr på 64-42 over Falcon sikrede Lemvig sig 2. pladsen i grundspillet med tre runder tilbage.

Hjemmeholdet leverede en solid indsats kampen igennem, men Helle Kristiansen lyste særligt op med 20 point (6 3ere), 5 rebounds og 2 steals. Selvom Falcon kom bedst i gang og i starten havde en lille føring, så sad Lemvig på spillet i størstedelen af kampen, og det var helt fortjent at vestjyderne vandt, og dermed kom tilbage på vindersporet efter nederlaget til Hørsholm.

Efter en god start af Falcon, kom Lemvig i gang på blandt andet 3 point fra Helle Kristiansen, og mod slutningen fik værterne en lille føring på 18-13. I starten af anden periode kom Simona Bartkova godt i gang for Falcon med flere gode scoringer, men lemvig fastholdt alligevel føringen.

Spillet er ikke flydende for nogen af holdene, og der bliver kæmpet godt om positionerne, ikke mindst mellem Emily Hatch og Jessica Fuller under kurven, hvor der bliver givet og taget. Ingen af holdene får for alvor gang i scoringen og perioden slutter 10-10. Sidst i perioden bliver der come back til Louise Pedersen, der har siddet ude med en skade det meste af et år for Lemvig.

Med en føring på 28-23 ved halvleg er kampen stadig åben, men efter en lidt sløv start af begge hold kommer Lemvig for alvor i gang, og med et run på 10-2 øges afstanden til 40-25. Det giver ro i spillet hos hjemmeholdet, mens gæsterne må forcere lidt, men Falcon mangler effektiviteten i angrebet til at lukke hullet igen. Spillet bliver i slutningen af perioden rodet, og det går også ud over pointene, som ikke falder så hurtigt i kurven. Perioden slutter med en føring til Lemvig på 46-28.

I kampens sidste 10 minutter kæmper Falcon for at hente det tabte, men Lemvig spiller kontrolleret og holder konstant afstand til gæsterne, og der bliver ikke igen for alvor spænding om kampens udfald.

Med sejren er Lemvig nu sikre på at slutte på ligaens 2. plads og kan nu blot afvente, hvem modstanderen bliver i kvartfinalerne.

Lemvigs point: Helle Kristiansen 20p, Sarah Schicher 12p, Ivana Udovalieva 10p, Mallory Moore 9p (5stl), Emily Hatch 8p (10 reb), Karina Pedersen 5p

Falcons point: Simona Bartkova 11p, Jessica Fuller 11p (20 reb), Elisabeth Brynaa 8p, Julie Abildgaard 5p, Josefine Sørensen 3p, Emilie Klint 2p, Sofie Vincent 2p