Nyheder

Godt forsvar gav sikker hjemmesejr i Lemvig

Hørsholm har ofte givet problemer for Lemvig i vestjyskBANK Arena, men lørdag eftermiddag kunne holdet fra Nordsjælland ikke stiller meget op, da Lemvig fik en sikker sejr på 84-48.

Selvom Lemvig måtte undvære både Kaitlyn Mathieu og Reka Fejes på grund af skader, så sad hjemmeholdet på kampen fra start til slut, og der blev aldrig spænding om kampens udfald. Alligevel var det en underholdene kamp, hvor Hørsholm ikke gav op, men kæmpede med til det sidste.

I kampens start havde begge hold svært ved at finde vej til kurven. Hørsholms fire første point kom på straffe og for Lemvig tog det også lidt tid, inden der kom gang i scoringen. Det var dog Lemvig som først fik gang i scoringen, og to point af Grace Gardner efterfulgt af tre fra Ivana Udovalieva satte gang i hjemmeholdet, som kom foran 8-6 og ikke afgav føringen igen i kampen.

Ingen af holdene spiller dog særligt godt offensivt i første periode, og derfor bliver det en lav score på 15-10 ved første pause. Hvad der mangler offensivt opvejes af godt forsvar og særligt hjemmeholdet får bedre og bedre fat defensivt.

Hørsholm får en kort opblomstring i starten af anden periode, hvor de hurtigt begrænser afstanden til 17-15, men Lemvig får lukket af i forsvaret igen, og kan udbygge føringen på ny. Ivana Udovalieva og Gillian Abshire viser god energi hos Lemvig, og trækker resten af holdet med sig. Det giver et spillemæssigt overtag, som omsættes til en føring på 23-15.

Både Okako Adika og Helle Kristiansen følger trop med godt spil i begge ender af banen. Hos Hørsholm er det kun Ashley Ezeh som giver problemer for hjemmeholdet, men også hun går i stå mod Lemvigs effektive forsvar, hvor Tori Waldner har godt styr på spillet under kurven. Lemvig fortsætter med at udbygge føringen gennem perioden, og kun en 3er på buzzeren fra Sara Forsmann Pedersen sørger for at afstanden ikke er større end 40-24 ved halvleg.

Fra starten af tredje perioder forsøger Hørsholm at lægge et større pres på Lemvig med et mere aggressivt forsvar. Men det giver ikke for alvor udbytte, og Lemvig kan uden store problemer holde fast i den sikre føring. Mange byder ind hos hjemmeholdet, og Hørsholm har ikke midlerne denne gang til at udfordre Lemvig hverken i forsvar eller angreb. Særligt Okako Adika giver problemer for Hørsholm når med godt tempo og aggressive aktioner igen og igen udfordre gæsternes forsvar.

Med et forspring på 61-35 inden sidste periode er spændingen taget ud af kampen, og derfor er det naturligt at der bliver sløset lidt mere i spillet, men det rokker ikke ved, at forskellen på holdene denne lørdag er større end normalt. Lemvig er langt mere effektive, spiller stærkt forsvar og viser et godt kollektiv. Hørsholm er som altid elegante i deres spil og talentet er tydeligt i holdet, men denne gang er det ikke nok til at hente sejren med hjem.

Kampens resultat betyder også at Lemvig nu er sikre på at slutte i top 4 og dermed have hjemmebanefordelen i kvartfinalerne. Hvem der bliver modstander i kvartfinalerne er til gengæld ikke afgjort endnu.

Lemvigs point: Okako Adika 20p (11 reb), Ivana Udovalieva 18p (5 as), Tori Waldner 15p (12 reb), Helle Kristiansen 14p, Gillian Abshire 13p (13 reb/5 as) og Grace Gardner 4p

Hørsholms point: Ashley Ezea 11p, Sara Pedersen 7p, Frederikke Mollerup 6p, Ivana Jovanovic 6p, Line Piechnik 5p, Lena Svanholm 5p, Emilie Bornemann 3p, Maria Pedersen 3p og Nathalie Toft 2p