Nyheder

God start på 2015 for Lemvig

Lemvig Basket spillede sæsonens bedste hjemmekamp, da SISU blev besejret med 90-66 i den første kamp i 2015.

Der var set fem til kampen med spænding af flere grunde. Dels fordi Lemvig havde det vanskeligt i de sidste kampe før jul, og dels fordi forventningen er, at SISU vil løfte deres spil her efter julepausen. Men selvom der ind i mellem var spænding om kampens udfald, så blev det til sidst en sikker sejr til hjemmeholdet. Spillemæssigt var kampen en rutsjebane, hvor holdene hver havde sine gode periode, men også havde perioder, hvor spillet ikke hang samme og alt for mange bolde blev smidt væk.

Set over hele kampen var Lemvig bedst, og det var en god kollektiv indsats, som lå bag sejren. Alligevel skal Helle Kristiansen og Emily White fremhæves. Helle Kristiansen blev med 27 point sit holds topscorer og hendes fire 3ere i anden periode var afgørende for, at Lemvig fik overtaget i kampen. Emily White leverede sin bedste præstation på hjemmebane for Lemvig med 13 rebounds og mange fine forsvarsaktioner. Hos SISU var det især Mathilde Colding-Poulsen og Kiki Lund som gav problemer, men Lemvig havde samlet set flere strenge at spille på, og det gav grundlaget for sejr.

Kampen blevet spiller i et godt tempo, hvor begge hold forsøgte at udfordre hinanden. Fra start var Lemvig mest aggressive offensivt og det gav en tidlig føring på 14-9. For mange turn-overs af hjemmehold åbnede dog døren for SISU og med god udnyttelse af mulighederne kom SISU tilbage på 14-14. Herefter går spillet i stå for begge hold og selvom Lemvig forsøger at lægge mere energi i spillet de sidste minutter, så slutter perioden tæt med 21-20.

Til gengæld starter Lemvig anden periode godt og udbygger hurtigt en føring igen. Efter blot 1½ minut er afstanden 28-22, og da Helle Kristiansen sætter gang i sit skydetelt fortsætter afstanden blot med at stige i samme tempo som vandstanden i Limfjorden denne lørdag eftermiddag. Lidt mere end halvvejs gennem perioden er føringen oppe på 43-29, og Lemvig sidder solidt på kampen. Mod slutningen af perioden falder intensiteten lidt hos hjemmeholdet, og fejlsituationen betyder, at der skiftes mere ud. Det går ud over rytmen i spillet og SISU kan slutte perioden bedst, så afstanden ved halvleg ikke er mere end 51-42.

Den gode slutning på anden periode gav ny tro på tingene hos SISU og fra starten af tredje periode fortsatte de med at hente ind på værterne. Lemvig smider alt for mange bolde væk, og SISU er hurtigt til at udnytte mulighederne. Resultatet er, at holdene igen kommer til at stå lige ved 53-53 og eftersom SISU har initiativet giver det grund til bekymring hos hjemmeholdet. En time-out ændre situationen lidt, og selvom Lemvig ikke får mere gang i eget spil i første omgang, så bliver SISU stoppet i deres spil. Det giver en overgang meget rodet spil. Det er Lemvig som først får styr på spillet igen. Godt forsvar forhindre SISU i at komme til chancer, og da Joanna Miller og Natalie Day viser ny energi begynder hjemmeholdet at få et overtag. Da Okako Adika samtidig melder sig ind i kampen med en række rebounds og gode aktioner under kurven, så begynder det at blive svært for SISU. I første omgang giver det en føring på 65-55, men værterne er ikke tilfredse med det og fastholder presset på gæsterne. Dermed udbygges afstanden til 72-55 inden perioden slutter.

I de sidste ti minutter er kampen afgjort. Lemvig fortsætter sit overtag og mange spillere viser det niveau der har gjort dem til tophold i Dameligaen. Føringen udbygges gennem perioden, og sejren på 90-66 kan der ikke sættes en finger på.

Med resultatet fastholder Lemvig førstepladsen med blot en enkelt kamp tilbage i grundspillet. SISU er stadig sidst, men mangler stadig fire kampen inden mellemspillet.

Lemvigs point: Helle Kristiansen 27p, Joanna Miller 19p (6 as), Natalie Day 17p (12 reb/5 BS), Emily White 11p (13 reb), Ivana Udovalieva 9p, Okako Adika 7p.

SISUs point: Mathilde Colding-Poulsen 26p, Katrine Dtszkant 14p, Kiki Lund 11p, Camilla Blands 8p (10 reb), Mette-Marie Hamann 3p, Victoria Mikkelsen 2p og Kailey Colonna 2p