Nyheder

GO Dream vinder kamp 1 om DM-guldet

Fredag aften spillede StevnsgadeSuperwomen og Virum GO DREAM den første af 5 mulige finaler i kampen om årets danske mesterskab i Dameligaen. Kampen fandt sted i en, igen, helt fyldt Nørrebrohal - herligt med så mange tilskuere til damebasket.

Stevnsgade stillede op uden den skadede Katrine Dyszkant, hvilket var vigtigt, da holdet i forvejen ville få det svært mod Virums store og stærke centerspillere.

Begge hold startede kampen nervøst og det var tydeligt at se, at den havde stor betydning. Stevnsgade var det hold der først fik hul på bylden, da Anna Sofia Åstrøm med en super assist spillede Simone Ceccardi fri til scoring. Virum svarede lynhurtigt igen ved Kyani White og holdene følges herefter - scoringsmæssigt - ad i perioden. Stevnsgades helt store problem - rebounds - blev allerede i denne første periode udstillet. Der går næsten 6 minutter før Elisabeth Brynaa Hansen tager Stevnsgades første  rebound - og i mellemtiden har Virum med 9 rebounds taget alt i begge ender af banen. Stevnsgade taber reboundkrigen med 5-17 og en meget scoringsfattig periode med 8-10. Publikum er vidner til en intens og tæt periode, hvor ingen af holdene for alvor kan få gang i scoringerne.

2. Periode går i gang og Virum kommer bedst ud fra pausen. Gode 3'ere fra Ellen Iversen og Ansofie Schirmer bringer Virum på 13-20 efter 3 minutter af perioden og, allerede her kommer Stevnsgade i fejlproblemer og får den 4 holdfejl. Det betyder, at Virum i resten af perioden kommer på straffelinien hver gang der bliver dømt fejl mod Stevnsgade.

Stevnsgade kommer stærkt igen og en god scoring fra Ida Preetzmann og en lang 3'er fra Hanna Sheikh bringer stillingen på 18-20 inden Virum forlanger time out med 5 minutter tilbage af perioden.

Herefter ser Virum sig ikke tilbage. Resten af perioden spilles fuldstændig på Virums præmisser - og de vinder de sidste 5 minutter med 16 - 2.  Stevnsgade kan ikke dæmme op for Virums inside spil og både Valerie Driscoll og Nikoline Østergaard sætter mange straffekast som følge af Stevnsgades holdfejl. Virum har mest initiativ og fører 34-18  efter 8 min. Stevnsgade fører på dette tidspunkt fejlstatistikken med 9-1.

Virum fortsætter også det stærke reboundspil og vinder denne periodes rebounds med 12-5.

Perioden slutter 36-20 til Virum og der fløjtes til en tiltrængt pause, hvor Stevnsgade, for alvor har noget at tale om i omklædningsrummet.

3. Periode går i gang - og Stevnsgade har i den grad brug for at steppe op, hvis der skal bringes nogen som helst form for spænding ind i kampen. De kommer tilbage med meget mere gejst og benhårdt forsvar - det der har været holdets varemærke i sæsonen. Det lykkes at holde Virum væk fra kurven og Stevnsgade får i denne periode bedre fat i rebound spillet. Virum brænder deres afslutninger - men det gør Stevnsgade også, så efter 3 min. fortsat ingen scoringer.

Stevnsgade får først gang i scoringerne og Ida Pretzmann, som spiller en virkelig flot 3. Periode, sætter både hopskud og 2 straffekast - Stevnsgade kravler langsomt tættere på. Det er Stevnsgade med initiativet nu - og Virum der tvinges til at begå fejl. 26 - 36 til Virum efter 4 minutter. Virum har fortsat ikke scoret i perioden og tager timeout. Ida Pretzmann fortsætter med at score nu 28 - 36 - og der går over 5 minutter før Kyani White får bolden i kurven for Virum.

Initiativet er dog fortsat på Stevnsgades side - og Stevnsgades hurtige spil tvinger Virum til at fejle. Ida Pretzmann og Elisabeth Brynaa scorer begge sikkert på deres straffekast - og da Simone Ceccardi bliver spillet fri til en 3'er af Alberte Dokkedal, er taget i Nørrebrohallen ved at lette. 37 - 40 og et fantastisk comeback af Stevnsgade. Virums Melissa Gilkey sørger dog med en flot 3'er for, at Virum slutter perioden bedst. Fantastik comeback af Stevnsgade og 37-43 efter 3 periode. Ida Pretzmann er periodens store spiller for Stevnsgade med 10 points. Kan det mon lade sig gøre for Stevnsgade at komme helt tilbage i kampen.

4. Periode går i gang og Hanne Sheikh sætter er hurtig 3'er til 40-43. Virum bevarer roen, spiller bolden rundt og får den ind under kurven, hvor både Melissa Gilkey og Valerie Driscoll scorer, så 40-47 efter 1 min. Stevnsgade fortsætter det gode forsvar og forhindrer Virum i at score i de efterfølgende 4 minutter. Med scoringer af Elisabeth Brynaa, Simone Ceccardi og Maja Gerlyng, kravler Stevnsgade igen tættere på Virum - 45 - 47. Tea Jørgensen stjæler bolden og bliver fejlet i skudforsøget. Time out.... Tea bruger sin rutine og kommer direkte ud fra time out og scorer på begge straffekast: 47 - 47 med 5 minutter tilbage og kampen er helt åben. Og der er i den grad gang i den på tilskuerpladserne.

Kyani White bliver fejlet og sætter begge straffekast, 47-49. Alberte Dokkedal rebounder og går herefter stærkt mod Virums kurv og scorer 49-49 og 3 minutter tilbage - det er næsten for spændende.

Virum bevarer igen roen - og får med godt holdspil, bolden ind under kurven til Melissa Gilkey som scorer 5 points i træk. 49 - 54 til Virum og timeout med 1 minut og 20 sec. tilbage. Stevnsgade kæmper, Tea Jørgensen gør det til 51 - 54 men da Kyani White med et fantastisk drive, hvor hun sætter hele Stevnsgades forsvar af, gør det til 51 - 56 med 23 sek. tilbage, er der ikke mere krudt tilbage i Stevnsgade. Stevnsgade fejler Ansofie Schirmer som scorer på det ene straffekast til kampens resultat 51 - 57.

Flot sejr af Virum - der er ikke mange hold der vinder over Stevnsgade i Nørrebrohallen.

Hvis Stevnsgade skal slå Virum på onsdag, bliver de nødt til af tage nogle flere rebounds. Virum ender med at udrebounde Stevnsgade  med hele 49 - 24.

For Stevnsgade scorer Ida Pretzmann 20 points, Simone Ceccardi 7, Maja Gerlyng og Hanna Sheikh 6, Alberte Dokkedal 5, Tea Jørgensen 4 og Elisabeth Brynaa 3.

For Virum scorer Valerie Driscoll 15 (og 15 rebounds), Kyani White og Melissa Gilkey 10, Nikoline Østergaard 7 (og 12 rebounds), Ansofie Schirmer og Pouline Lausten 5, Ellen Iversen 3 og Caroline Schultze 2.

2. Finale spilles på onsdag kl. 19.30 i Virumhallen.