Nyheder

Gentofte Natten - Værløse BBK og SISU er kommet i gang

Fredag aften skulle en ny tribune i Gentofte Arena indvies. Hallen har nu plads til 1800 tilskuere og er dermed den største i dameligaen.

315 tilskuere havde fundet vejen til kampen mellem ny-oprykkede Værløse BBK, som stiller med et ungt hold, suppleret af en høj amerikansk profil og hjemmeholdet SISU, som stiller med en ung stamme fra sidste år, suppleret af 3 profiler fra.

Gentoftes borgmester Hans Toft holdt tale, musik, fakler, food trucks og fadøl samt ny producerede sponsor bander – så var rammen sat. Om de nye rammer, holdenes alder kombineret med nye spillere, coaches, som lige skal i gang, var grunden til et lidt nervøst spil, kan man kun gætte på.

Første periode viste en ok sisu defensiv, hvor gæsterne dog fik frit syn fra 3p stregen og yderligere kæmpet sig til angrebs rebound igennem vilje. Catharina Jensen kom godt fra start i sin nye uniform og startede med at score efter behag mod de nået mindre og yngre gæster, 17-8 blev cifrene.

2. periode stod der Frida Forman på og den unge (meget unge) Værløse spiller viste flere gange prøver på sit store talent og ikke mindst øje for kurven. Da de to hold gik til pause ved stillingen 29-29 havde hun scoret ikke mindre end 18 af gæsterne point.

Opgaven for hjemmeholdet var klart at få lukket ned for den unge profil, hvilket lykkedes da man holdt hende på bare 1p i kampens sidste 2 perioder; men stadig sluttede hun på imponerende 19 i sin DL debut, heriblandt 9 for 12 fra straffelinjen.

For hjemmeholdet, viste Cecilie Jessen gode takter i 1. halvleg, hvor hun flere gange kom til ringen og yderligere håndterede Paige Cashin, gæsternes import. Yderligere var det et frisk pust at se Cirkeline Rimdal udnytte sin atletiske formåen, og komme i feltet og til ringen. Helene Dalsgaard bliver ligeledes en vigtig faktor for defensiven i årets udgave af hjemmeholdet.

Den store forskel lå primært hos hjemmeholdets Catharina Palm Jensen og Lauren Chase Cooper. Førstnævnte er altid en trussel og sluttede kampen med 21p og mangler nu bare et enkelt i at nå op på 4000 point i DL. Den mest scorende igennem tiden.

Lauren viste flere gange prøver på sin speed og snævrer driblinger og er en sand point guard, som tænker aflevering først og sin egen chance derefter.

Efter en kamp der svingede i kvalitet blev det til en SISU sejr på 63-48 (17-8, 12-21, 15-11, 19-8).

Kampens spiller for gæsterne var Frida Boye Forman og Catharina Palm Jensen for værterne SISU