Nyheder

Fysisk kamp endte med Stevnsgade sejr i Nørrebrohallen

Det var med spænding at hjemmeholdet Stevnsgade tog  i mod Lemvig i Nørrebrohallen lørdag.

Stevnsgade var kommet rigtigt godt fra start med en imponerende 97-78 sejr over Åbyhøj efter en meget flot kamp og en kneben sejr over Horsens efter en – diplomatisk sagt – ikke køn kamp i Horsens Forum. Man vidste at kampen mod Lemvig måske ville blive holdets sværeste indtil videre.

På samme måde havde Lemvig givet udtryk for, at de var spændte på at se, hvordan ligaens to mest fysiske hold matchede hinanden.

Lemvig kom klart bedst fra start og havde efter 4 min af første periode bragt sig foran med 9-2. Stevnsgade pigerne fulgte ikke aftalerne og i stedet for at tage til den kurven og få fart på spillet i transition, blev der skudt alt for hurtigt bag 3´eren, mens forsvaret hang lige fra starten af kampen. Så kaldte Stevnsgades coach Mogens Tygesen time-out. Denne time-out både vendte kampen og afgjorde kampen.

Efter time-out´en kom Stevnsgade ud som forvandlet. Forsvaret blev stabiliseret og angrebsspillet blev styret forbilledligt. Resten af perioden lavede Stevnsgade et 20-0 run på Lemvig, hvilket skulle vise sig, at blive fatalt for gæsterne. Stevnsgades Julie Forster og Sarah Eichler gik forrest og delte de 20 point ligeligt mellem sig.

Første periode endte således 22-9. Anden periode var en bytning af point 15-15 til en halvlegsstilling 37-24 til værterne fra Stevnsgade.

Første periode forløber ganske lige indtil det 8.min hvor stillingen er 54-39 til Stevnsgade. De sidste to min af perioden scorer Lemvig 8 point i streg og lugter lidt come-back mulighed ved indgangen til fjerde periode og 47-54.

Men det var tydeligt at kræfterne var brugt op, og den zone, som gæsterne stod i, hjalp dem slet ikke. Midt i perioden var Stevnsgade foran 61-47 og man fornemmede klart at kampen var afgjort definitivt. Pauline Schulz sluttede kampen af mod gæsterne med 7 point i streg til slutresultatet 67-53.

Stevnsgades fortjente sejr, som blev overværet af 163 tilskuere, var en gedigen holdindsats med flotte præstationer af alle. Der var mange små kampe i kampen og de blev faktisk alle vundet af hjemmeholdets piger.

Hos Stevnsgade spillede 10 spillere ca. 10 min og mere, mens Lemvig brugte 4 spillere i mere end 30 min og to spillere i mere end 20 min. Det kan også have været medvirkende til, at der var ”udsolgt” til sidst hos gæsterne.

Topscorer for Stevnsgade blev Julie Forster med 23 point mens Raven Berry scorede 16 point for Lemvig.