Nyheder

Fredagsspænding i Gentofte

Rammerne var på plads – ikke at der ikke var plads til flere tilskuere; men for Gentofte, hjemmeholdet og en fredag aften, så er foodtruck, cafe og næsten omkring 100 tilskuere helt acceptabelt.

Hjemmeholdet manglede til dagens kamp lidt størrelse i det, Helene Dalsgaard, Debbie Linnet og Caroline De Klauman pga. sygdom og en skadet fod, så der var lagt endnu mere ansvar på skuldrene af Aubrey og Ceejay.

Åbyhøj kom til kamp med bare to nederlag i bagagen – fra åbningskampen mod netop Sisu og så til det suveræne mesterhold fra Hørsholm. Pigerne fra Århus har fået samlet et rigtigt spændende hold, hvor hjemvendte spillere fra USA og unge stjerneskud har sat sig godt tilrette i toppen af rækken.

Sisu har vel egentlig en drøm om at kunne præsentere det samme set-up; men er dog ikke helt i mål med at få lukket cirklen, med hjemvendte spillere, så man har set sig nødsaget til udenlandsk assistance, for både at opretholde niveau og volumen af spillere til træning og kamp.

Gæsterne kender fra starten af kampen recepten og får lagt et højt pres på Sisus guards, stjæler bolde, skaber kaos og tempo – det eneste minus ved den taktik er antallet af personlige fejl, som måske er udslagsgivende mod slutningen af kampen.

Anført af unge Alberte Rimdal, kommer Åbyerne flyvende fra start, 6 hurtige point, fra stjålede bolde, bringer gæsterne foran 6-0 og værterne har svært ved at få flyttet bolden rundt. Den eneste luft og ro kommer fra straffelinjen, hvor der alene i første halvleg skydes 17/24 samtidigt med, at det tvinger Åbyhøj til at flytte specielt de større spillere til bænken, med fejl problemer – Ida Krogh, Caroline Wich og Stephanie Mannemar ender alle på 4-5 fejl, som giver lidt lettere betingelser for Aubrey fra hjemmeholdet, som også ender på 29p, de fleste af disse omkring kurven. Sisu får lidt luft fra straffelinjen; men samtidigt kommer Stephanie Santos ind fra bænken og går uimponeret til værks med 8p.

2. periode minder om første, Åby bedst fra start, fejlene koster og Sisu kommer til linjen, med point som reelt holder dem inde i kampen. Det er helt lige 37-37, inden Stephanie Mannemar smart, trækker en fejl på signalet, som sender hende til linjen og Åbyhøj til pause med en 40-37 score.

Efter pausen er billedet det samme – energi fra gæsterne, bringer dem foran med 49-39 og der bliver ikke lavet så mange fejl, hvilket gør, at værterne er nødt til at finde løsninger til selv at score. Et indhop fra Asta Blauenfeldt, giver SISU energi og tempo samt skaber plads til, at flere spillere kan komme på tavlen, hvor både Josefine Haabegaard og Asta Rønsov nu bidrager.

Stillingen inden sidste periode er 55-55 og det er helt åbent. Hvis Sisu skal vinde kampen, skal de to amerikanere + én spiller mere, træde i karakter og sker det ikke, vil gæsternes større bredde, som dog er hæmmet af fejl udfordringer.

Gæsterne drives imponerende af de tre talenter Alberte Rimdal (14p), Malene Pedersen (12p) og Andrea Bach Larsen (12p), som stresser Ceejay og tapper energi. Fejlproblemer har givet Aubrey Buckley lidt mere plads omkring kurven, hun slutter m 29p, heraf 8 i sidste periode.

De to hold føljes ad hele perioden, med skifevis 1p føringer og helt ind til sidste minut holder denne trend. Her har Sisu bolden, med tilhørende Åby pres, får man scramblet bolden rundt, en dobbeltteam af Ceejay tvinger hende til at slippe bolden til Asta Rønsov, som med skud uret tikkende mod 0, sender et 3p skud afsted mod kurven, som går i, med få sekunder tilbage af kampen og dermed afgørende til slutresultatet 73-69.

Sisu slår endnu engang Åby i en tæt kamp, straffe 21/30 for værterne og 13/21 for gæsterne er en faktor, sammen med personlige fejl på de større af Åbyspillerne, der tvinger dem til at være mindre aggressive.