Nyheder

Fight bag Hørsholmsejr over Amager

Hørsholm vandt onsdag aften over BK Amager i et tæt opgør i Dameligaen i basketball, på samme dag, som Hørsholm sagde farvel til amerikanske Heather Beadle.

Det var spillemæssigt en svingende præstation, men 79ers trak det længste strå og gik fra kampen med en sejr på 71-65.

Efter tætte nederlag i de to sidste kampe, var aftenens resultat en forløsning for 79ers og træner Pepe Vazquez. Det lignede dog langt fra, en sejr fra start til slut i aftens opgør mod damerne fra Amager, men det havde Vazquez forventet:

-Vi vidste det ville bliver en svær kamp, især fordi Marie-Louise er skadet og hun er en afgørende spiller og fordi vi i øjeblikket er uden amerikansk forstærkning. Derfor er jeg også meget tilfreds med at vi, når det så sværet ud i tredje periode, finder sammen som hold og spiller godt forsvar.

Niners var bagud med 13 i slutningen af 2 periode og Pepe slyngende de spanske bandeord ud. Nøjagtigt som i de forgående kampe, var det især under kurven nordsjællænderne havde problemer. Holdet tabte rebound statistikken 28-42, og det kostede mange point på scoringstavlen.

En stor fightervilje fra Hørsholm og en energisk All-star spiller i Frederikke Mollerup vendte dog kampen og bare tre minutter inde i tredje periode var Hørsholm foran 43-41.

Herfra var kampen tæt og ingen af holdene var foran med mere end syv point. Hørsholm var foran med tre på vej ind i de sidste fem minutter efter tre scoringer i træk af unge Lena Svanholm, men så gik holdet i stå. Igen fristes man til at sige, for det samme er sket i de to forudgående kampe, som er endt med nederlag.

Mod Amager gik der tre minutter, hvor Hørsohlm ikke fik scoret, men så tog anfører Line Piechnik ansvar og med en flot tre'er med to minutter igen, bragte hun Hørsholm indenfor et point, 63-64.

Det brød forbandelsen og kort efter scorede Frederikke Mollerup og så Line Piechnik igen. På vej ind i det sidste minut var Hørsholm foran 66-64 og med yderligere scoringer fra Ivana Jovanovic, Clara Pinholt og Lena Svanholm holdt føringen til hornet lød.

Med sejren indtager Hørsholm tredjepladsen sammen med Stevnsgade, kun to point efter Lemvig og Virum. Kommer der en ny kvalitetsspiller i stedet for Heather Beadle, kan holdet godt ligne et, der vil spille med om de sjove pladser i slutspillet.

Næste kamp er lørdag den 12 december, hvor Lemvig Basket kommer på besøg.