Nyheder

Falcons hold på plads

Med en ny træner ved roret, Thomas Soltau, ønsker Falcons damer igen i år at være med i den øverste del af Dameligaen. Holdet er særligt blevet forstærket på pointguard- og den store forward position.

Julie Kongeskov er vendt tilbage til Dameligaen efter et års pause, Simona Bartkova er blevet rykket tilbage til sin mere naturlige plads som guard, og sammen med anfører Sofie Vincents Nielsen forventer Thomas, at disse tre spillere vil gå forrest og være garant for en høj standard, disciplin og vindermentalitet.

Holdet er yderligere er blevet forstærket med 3 nye store forwards: Dameliga All-Star Iben Soltau (186 cm) fra SISU og de to unge og meget talentfulde spillere Billie Marlow (188 cm) og Linne Stoltze (190 cm).

Derudover har Dameliga All Star, Elisabeth Brynaa, fået selskab på wingpositionen af Berit Shelde fra Værløse.

Det er Thomas’ ønske at starte sæsonen med en ren dansk opstilling, så udenlandske spillere vil derfor først eventuelt komme på tale senere i sæsonen.

Holdet er forsøgt sat sammen efter positioner og roller med en europæisk spillestil for øje, hvor det effektive, simple og disciplinære, kombineret med stort fokus på at lære at udnytte og finde mismatches, er i højsæde.

Målet for sæsonen er at etablere en positiv udviklings- og konkurrencekultur, som både ældre spillere og talenter har lyst til at være en del af, og at skabe et dynamisk hold, der er en kombination af erfarne spillere, der tager ansvar og nye talenter, der byder ind med energi og vilje.

Trænerens intention er klar: Jeg vil have danske ”stjerner”

Danske spillere er vant til at stå i skyggen af de udenlandske spillere, som klubberne traditionelt henter til landet hvert år.

De er vant til at sejre og nederlag ikke afhænger af deres egen præstation, men at holdets succes handler om, hvor godt de udenlandske spillere præsterer.

Dette har beskyttet de danske spillere over for det pres, som følger med, men også indskrænket deres muligheder for nå deres individuelle potentialer – kun meget få danske spillere er blevet opdraget til at ville, turde og kunne tage styring i kampe.

Jeg ønsker at vende det hele lidt på hovedet og ”tvinge” mine danske spillere til at sætte en højere standard for sig selv. De skal blive mere effektive, de skal lære at læse spillet bedre, de skal blive mere disciplinerede med deres beslutninger og afslutninger, og ikke mindst skal de lære at ville have bolden, når det er vigtigt.

Mit fokus er, at de skal opleve, at der gives plads til, at de kan indtage pladserne som holdets ”stjerner”, at opleve at blive profilerede og stå med ansvaret for sejre, nederlag og det afgørende skud til sidst i en kamp, for sporten mangler danske profiler – spillere som har lært at ville, turde og kunne.

Falcon starter sæsonen den 28. september hvor holdet skal en tur til Lemvig.