Nyheder

Falcon slår BK Amager efter overtid

Første kamp i slutspillet er altid spændende – meget spændende.

Den første kvartfinale mellem Falcon og Amager må være een af det mest underholdende og spændende kampe i denne sæson. Både Falcon og Amger kom til slutspillet med stor selvtillid. Falcon havde spillet godt mod SISU og Værløse og Amager havde også spillet godt i deres to seneste kampe.

Falcon så ikke ud til at være slutspilsklar og kom hurtigt bagud 12-4 og spillede så lige op resten af perioden til en 24-16 føring til Amager.

I anden periode var Falcon tilbage i normal stil og havde et 12-3 run til en 28-27 føring midt i 2. periode. Også i resten af perioden lignede Falcon sig selv og vandt perioden 24-10 med en Elisabeth Brynaa buzzer-beater 2er til pauseføring 40-34.

Falcon begyndte 3. periode bedst med et 9-2 run og så ud til at have kampen under kontrol med en 51-38 føring midt i perioden. Så blev der byttet scoringer, Amager sluttede 3. periode med et 6-0 run incl. en buzzer-beater 3er fra Maria Dinesen.

Amager kom bedst fra start i 4 periode med et 6-0 run og Falcons føring var nu kun på 5 points. Og Amager fortsætter det gode spil og Ena Viso bringer sit hold foran 72-70 med kort tid igen. Med få sekunder igen får Falcon’s Josefine Sørensen 2 straffe. Hun brænder det første og må brænde det andet med vilje. Jess Fuller får fat i rebounden og scorer to vigtige points. Amager bringer bolden op med en time out, men får ikke scoret – omkamp.

Falcon begynder omkampen stærkt med et and-one play af Jess Fuller og straffescoringer af henholdvis Jess Fuller og Simona Bartkova giver Falcon en 79-70 føring. Derefter lægger Falcon hovederne et aller andet sted hen (væk fra banen) og lader Emilie Keller få en fri 3er, som hun scorer på som hun plejer. Den blev besvaret med en 3er af Elisabeth Brynaa. Og som om det ikke var nok så skulle Emilie Keller få en fri 3ere lige efterfølgende, som hun scorede til 82-78 og kampen var åben igen. Falcon’s Sofie Vincents fik sat en vigtig 2er hvor efter Ida Klussmann satte en mindst lige så vigtig 3er til en 84-81 Falcon føring med lidt under 2 minutter igen. Jess Full bringer med et stærkt move Falcon på 86-81. Ida Klussmann scorer endnu 2 points til 86-83 hvorefter Elisabeth Brynaa kan sænke to ligegyldige straffe til en 88-83 (16-24, 24-13, 23-18, 12-20, 16-11) Falcon sejr.


Topscorer for Falcon Jess
 Fuller 26 point.

Topscorer for BK Amager Ida Klussmann 17 point

Referent: Ole John Nielsen, ojn@mail.tele.dk