Nyheder

Falcon BMS vinder i Büllen

I en tæt og tempofyldt kamp vandt Falcon BMS lørdagens kampe over Aabyhøj IF.

I kampens første minutter har begge hold svært ved at få bolden i kurven og efter 5 minutters spil er stillingen blot 4-6 til de århusianske gæster - men derfra begynder bolden at finde vej gennem nettet og specielt Aabyhøjs amerikaner, Nicole Ballestero får sat en masse skud. Hun slutter 1. periode med 12 points og sikre Aabyhøj et forspring på 12-18.

I starten af 2. periode trækker gæsterne endnu mere fra, alt i mens Falcon BMS har mere end svært ved at få angrebet til at fungere. Midtvejs i perioden er Aabyhøj oppe med 13 points (19-32), men efter en timeout får hjemmeholdet bedre styr på aftalerne og laver i de efterfølgende tre minutter et run på 10-0, blandt andet efter tre steals af Sarah Sofie Mortensen. Ved pausen er kampen derfor igen helt lige, 40-42.

I 3. periode lukker begge hold rigtig godt af i forsvaret, hvilket gør at perioden bliver utrolig pointfattig - blot 9 points til hvert hold (49-51), men spændingen er 100% bevaret inden kampens sidste 10 minutter.

Falcon BMS starter 4. periode med en 3-pointsscoring af Marie Normann Gadeberg og bringer sig for første gang siden 1. periode foran i kampen. Aabyhøj svarer dog hurtigt igen og føringen tipper efterfølgende frem og tilbage, indtil Elisabeth Brynaa Hansen i midten af perioden sætter to 3-pointsscoringer i træk og bringer Falcon BMS foran 68-60. Med halvandet minut tilbage er stillingen 72-63 og hjemmeholdet kan begynde at ”dufte” sejren, men Aabyhøj har absolut ikke tænkt sig at give op uden fight! De sender Falcon BMS spillerne på straffekastlinjen, hvor det bliver til hele 6 brændte skud på 10 forsøg! Samtidigt får Aabyhøj selv fundet vej til kurven og de når at reducere hjemmeholdets forspring til 72-70, inden det lykkes Falcon BMS spillerne at lukke kampen og sikre en sejr på 76-71.

Mest iøjnefaldende spillere for hjemmeholdet var Elisabeth Brynaa Hansen (29 points og 28 effektivitet) og Sarah Sofie Mortensen (26 points, 14 rebounds og 42 effektivitet). Hos gæsterne var det især amerikanske Nicole Ballestero (31 points og 21 effektivitet) og Kia Fisker (10 points og 14 rebounds) som gjorde sig bemærket.