Nyheder

EuroCup - SISU`s sidste hjemmekamp

SISU udfordrer russiske BC Chevakata i årets sidste hjemmekamp i EuroCup.

Onsdag, den 14. november kl. 19.00, spiller SISU mod BC Chevakata fra Vologda, Rusland, i ugens Kanal Sport TV-kamp. Chevakata er semifinalist fra sidste års EuroCup og en af favoritterne til at vinde turneringen i denne sæson. De vandt over SISU i den første indbyrdes kamp i Vologda med 88–63, hvor SISU gjorde store fremskridt i forhold til sidste års gruppespil, hvor klubberne også mødtes. Camilla Blands og Ida Tryggedsson spillede begge en fremragende kamp i Rusland.

SISU har mange positive oplevelser med fra sidste uges hjemmekamp mod BLMA Montpellier, hvor holdet spillede rigtig godt, men blev slået af et af Europas allerbedste hold. Ida Tryggedsson var en energibombe på banen og SISUs bedste spiller sammen med Marie Malone, men mange andre spillere ydede også en god indsats. Chevakata spillede forlænget tid mod BLMA i Frankrig, men tabte derefter. Det siger noget om gæsternes styrke.

Julia Kiseleva, som SISU stiftede bekendtskab med sidste sæson, spiller stadigvæk for Chevakata. Mange husker stadig den 200 cm høje center fra sidste års kamp i Kildeskovshallen, hvor hun dominerede under kurven, men Chevakata har fået mange nye spillere i år. Center Glory Johnson (Tulsa) og point guard Jasmine Thomas (Washington) er tidligere WNBA-spillere, som er vigtige brikker i Chevakatas spil. Derudover er forward Katsiaryna Snytsina kommet til Chevakata fra Gorizont Minsk i Hviderusland, og guard Elena Volkova er ankommet fra UMMC Ekaterinburg. Alt i alt har de en hurtig og fysisk spillestil, og SISU skal være på tæerne gennem hele kampen.

SISUs head coach, Hrannar Holm, har følgende at sige om kampen på onsdag: "Chevakata er uden tvivl én af de helt store klubber i årets EuroCup, ligesom sidste uges modstander fra Montpellier. De spillede godt mod os i Vologda – især i første halvleg, hvor de ramte alt udefra. Det er en kæmpe udfordring for os at dække dem op, fordi deres inside-spillere er større og stærkere, end vi er. Men vi har en plan, og jeg er sikker på, at mine spillere er klar til at give alt, hvad de har, i denne kamp. Det er ikke lykkedes os endnu i år at vinde en EuroCup-kamp på hjemmebane og det er sidste chance i denne sæson. Hvis vi spiller vores bedste kamp hidtil på onsdag, har vi en mulighed. Det er vigtigt for os, at forblive aggressive hele kampen igennem og konsekvent tage de skud, vi får. Hvis vi spiller hurtigt og rammer på vores skud, kan alt ske. Jeg håber meget, at der kommer rigtig mange tilskuere i hallen og støtter pigerne ikke mindst fordi, at det er sidste chance i lang tid for at se europæisk basketball på top-niveau i Danmark."

Det er anden gang i træk, at SISU deltager i en europæisk klubturnering, og SISUs gruppemodstandere fra Rusland, Frankrig og Rumænien ligger alle godt placeret i deres respektive nationale ligaer. Det bliver derfor igen en kæmpe udfordring for SISU på onsdag, og tilskuerne kan se frem til at se europæisk basketball på absolut topplan. Videoklip fra de tidligere to hjemmekampe kan ses på www.sisu.dk, hvor man også kan bestille billetter til kampen med mængderabat.