Nyheder

Et kollektivt kollaps i Horsens

Det blev ikke den kamp, Horsens BC havde håbet at slutte grundspillet af med.

Gæsterne fra BK Amager forstod at udnytte hjemmeholdets off day i Forum. Det var som om hjemmeholdet havde sat sig mellem to stole. Og man var ikke enig om, hvilken linje der skulle følges. Nogle prøvede at spille sammen og spille bolden hurtigt rundt; mens andre holdt på bolden og gik solo.

Så alt i alt blev det til for mange dårlige beslutninger og afslutninger denne lørdag i Horsens.

1. Periode: Amager kommer absolut bedst fra start, og Catarina Palm Jensen scorer hurtigt sine første 2 point. Hjemmeholdet virker apatiske og uden gejst i denne periode. De har svært ved at finde gode afslutninger og brænder på rigtig mange af deres skud. De får ikke fat i angrebsrebounds.

I den anden ende har Amager ingen vanskeligheder med et svagt Horsens forsvar. Catharina Palm Jensen scorer 12 point i denne periode. For hjemmeholdet fordeles 14 point på 4 spillere. Perioden slutter 14 - 26

2. Periode: I anden periode skyder begge hold meget, og der brændes på flere 3 points skud før det lykkes for Amager. Men efter et par minutter får de gang i flere frie skyttere. Midt i anden periode ser det meget sort ud for hjemmeholdet. Efter at have scoret 7 point, har hjemmeholdet 5 minutter med turnovers og dårlige afslutninger og midt i anden periode står der 21- 41. For Amager er bla. Maria Roost Dinesen og Eno Viso stærke. Det er forsvaret, men også hurtigt sammenspil og fastbreaks der gør forskellen på de to hold. Perioden slutter 12- 20 Og stillingen før halvleg er 26-46.

3. Periode: Det bliver hjemmeholdes bedste periode. Fire minutter inde i tredje periode kommer Julie Ravn for alvor i gang, da hun rammer et par 3’ere. Desværre for hjemmeholdet brænder hun de øvrige forsøg. Sarah Bersang prøver at tage bolden til kurven, men det lykkes heller ikke rigtigt. Man ser ikke sine frie medspillere. Det er og bliver en kollektiv off dag. Dog har Emma Dorph flere assists og andre spillere scorer et par 3’ere.  Amager, der i starten af perioden havde meget lette og hurtige fastbreaks, presses, så de også brænder en del i denne periode. Perioden ender 19-20. Stillingen før pausen er 45-66.

4. Periode: Perioden starter igen med brændte skud for hjemmeholdet. Der går 3 minutter før første scoring. Så går der igen 3 minutter med at holde på bolden og enmandsforsøg før næste forsøg lykkes. Til sidst lykkes det endelig igen, og det var så periodens 9 point. Hjemmepublikummet ser en periode, hvor spillerne slet ikke ser hinanden, men i stedet mister bolde, og ikke får fat i angrebsrebounds. Amager starter langsomt scoringsmæssigt, de brænder også stort set på alle deres chancer de første 5 minutter af fjerde periode; men de sidder på spillet og får fat i langt de fleste rebounds og får også senere scoret uden problemer. Perioden slutter 9-15 Kampens slutresultat er således: 54- 81

Topscorer for BK Amager: Catharina Palm Jensen: 22 point og 13 rebounds

Topscorer for Horsens BC: Julie Ravn 16 point.

FOTO: PRessekontakt