Nyheder

Enkelte lyspunkter – generelt skuffende af SISU

”Go tur hjem” – brølede en udsolgt Gentoftehal, hvor ca. 2.000 tilskuere havde fundet vej til dagens opgør, kunne have været en indledning til dette skriv. Dog er det mere passende at skrive, at ca. 80 personer mødte op til onsdagens bundkamp i DL mellem SISU og Lemvig Basket.

Lemvig havde taget turen over med 6 spillere og to coaches, imponerende at der bliver kæmpet videre, for det må af og til være en anelse op ad bakke – imponerende. Hjemmeholdet stillede uden Ida TP, som fortjent afholder ferie efter mange mange år på skolebænken. Holdets amerikanske spiller, havde desværre heller ikke en stor dag, med 1p og 0 for 10 fra gulvet. De unge Sisu spillere bliver ledt af Anna Clara Mortensen m 12p, Helene Dalsgaard m 10 reb. og stortalentet på PG-pladsen, Asta Blauenfeldt.

Hjemmeholdet eksperimenterede en del for starten og virkede ikke helt klar til kamp. En del mistede bolde og enkelte point til gæsterne, gjorde at man hurtigt var bagud 2-11. Lemvig får gode input fra alle 5 spillere og sætter sig enkelt på kampens første periode, som slutter 12-19.

2. periode starter med et aggressivt hjemmehold og anført af Asta Blauenfeldt, tager det 75 sekunder at bringe balance på tavlen til 19-19. Der er gode indhop fra Caroline de Klaumann og et fint comeback i DL til Caroline Dan. De to fik i første halvleg udfordret Lemvig; men samtidigt havde de nogenlunde styr på gæsternes største spiller, Rachel Kehoe – hun vender kraftigt tilbage efter pausen, hvor hun har en vigtig rolle i kampens resultat, med sine 24p.

Første halvleg slutter med et lille overtag til værterne, som med et effektivt zonepress får omsat mistede bolde til steals og lette point, og kan gå til pause med en 31-26 føring. Ikke mindst den defensive indsats fortjener ros.

3. periode starter igen med et eksperimenterende hjemmehold, hvor man har svært ved at finde en gruppe spillere, som performer konstant og sammen. Enkelte højdepunkter her og der, med gode indhop fra Michala Bork og Asta Jacobsen, som begge kommer ind og får vigtige minutter i DL. Lemvig får sat gang i Kehoe og Sisu har glemt, hvordan de fik hende ”lukket ned” i første halvleg. Alt for mange gange udnytter hun 1 mod 1 situationerne, hvor hun relativt enkelt udnytter sine cm og erfaring til enkelte point. Minutterne for Lemvigs første 5 ligger på 40, 40, 40, 35 og 31 og alle 5 spillere bidrager stabilt det meste af kampen uden alt for store udfald. Gæsterne kan se ind i 4. periode med en 45-41 føring.

4. periode minder om første og 3. – en del mistede bolde, præger stadigt billedet. Sisu bliver stadig styret af unge Asta Blauenfeldt; og holdet venter lidt på at amerikanske Taylor Gleason kommer i gang, det gør hun desværre ikke. Tendenserne fra 3. periode, med et stabilt Lemvig hold, anført at en stærk Kehoe, som der ikke findes et modspil til. Der bliver et kort øjeblik forsøgt sig med en 2-3 zone fra hjemmeholdet; men det udnytter gæsterne til at sætte 3 af deres 5 3p scoringer og bringe sig afgørende foran.

Lemvig vinder fortjent 53-64 (12–19,19–7, 10–19,12–19) en for hjemmeholdet bleg indsats og fik nok en go tur hjem.