Nyheder

En tempofyldt kamp i Aabyhallen

Forud for dagens kamp i Aabyhallen var hjemmeholdet blevet ”slagtet” af SISU – så det var med noget bange anelser, at Aabyhøj tog imod rækkens nummer 3 (Falcon).

Men faktisk var det igennem stort set hele kampen Aabyhøj, der stod stærkest og var i fører sædet.
Efter første periode var hjemmeholdet foran med 23-15 efter flotte scoringer af både Kelly Meredith, Maria Steen Jespersen og Sofie Tryggedsson.

Det var fra starten tydeligt, at Aabyhøj ofte kom i fejlproblemer, hvilket Falcon udnyttede med stor træfsikkerhed.

Et par minutter inde i anden periode var Aabyhøj faktisk foran med 27-15 – men 5 turnovers på blot 2 minutter gjorde en forskel, og Falcon kom stærkt tilbage. Samtidig virkede det som om Aabyhøj stressede og spillede FOR hurtigt. Halvlegen sluttede med en føring til hjemmeholdet på 34-31 ….. og kampen var helt åben.

De alt for mange fejl fortsatte i 3. periode, og Aabyhøj havde femte holdfejl efter blot 5 minutter af perioden. Aabyhøj havde på dette tidspunkt fire spillere med 3 fejl – men en fantastisk afslutning med en 3’er til Tine Randrup og en buzzer til Sofie Tryggedsson afslttede de 30 minutter med Aabyhøj foran 56-48.

Intensiteten fortsatte i fjerde periode med et stærkt pres fra Falcon og en evig trussel under kurven i skikkelse af Trenice Jessica Fuller. Aabyhøj havde dog fortsat nogenlunde kontrol med kampen og scorede flere vigtige point hver gang Falcon nærmede sig. Både Tanja Laursen, Bianca Morsøe, Maria Jespersen, Kelly Meredit og Sofie Tryggedsson fordelte scoringerne flot imellem sig.
Og nu var det pludselig Falcon, der kom i fejlproblemer, samtidig med at Aabyhøj med kun to holdfejl langt inde i perioden ikke var i problemer.

En række vigtige 3-point-scoringer fra Aabyhøj afgjorde kampen, der efter en super holdpræstation blev vundet med 78-64.

For Falcon var det ikke mindst Trenice Jessica Fuller, Freja Overbeck Christensen og en energisk fightende Sarah Amalou, der gjorde sig flot bemærket. For Aabyhøj var det scoringsmæssigt Sofie Tryggedsson (23), Maria Steen Jespersen (18) og Kelly Meredith (18) der gjorde det flot. Men bestemt også Tanja Laursen, der trods tidlige fejlproblemer, afgjort havde sæsonens bedste kamp for de grønne.