Nyheder

En tæt kamp ender med sejr til Virum Vipers

Der var lagt op til en jævnbyrdig kamp, da Virum Vipers gæstede Horsens BC i Højvangshallen denne lørdag.

Horsens BC stillede op uden Sarah Bersang, mens Rebecca Houmøller så småt var tilbage efter sin skade. 

Første periode startede lovende for Piraterne i hvidt. De første minutter bestod af et stærkt helbanepres fra deres side, som også førte til mange gode steals og transitions lay-ups for hjemmeholdet. Bl.a. Dicte Houmøller viste vejen med flere steals og sikre drives for Horsens. 

Energien fra hjemmeholdet var at mærke langt ud på tilskuerrækkerne i en velbesøgt Højvangshal. Dog var et højt tempo ikke nok til at ryste Virum. De fulgte med både i forhold til energiniveauet og på pointtavlen - især Ivana Kostic udmærkede sig med hurtigt tempo og flotte lederegenskaber.

Perioden slutter 18 – 15 til Horsens BC, der kunne være tilfredse med et lille forspring og en velspillet start på kampen.

 Anden periode var en forlængelse af første. Igen  med  højt tempo og godt sammenspil i begge ender af banen. Horsens holder ved deres helbanepres i forsvaret, men Virum virker til at have fået bedre styr på deres turnovers, og kampen fortsætter dermed med at være jævnbyrdig. Begge hold har flere spillere, der bidrager til succesfulde possesions, og der er generelt et godt sammenspil at se i hallen, dog er Ivana Kostic stadig en tydelig styrke for udeholdet, også selvom hun bliver presset hårdt af Eva Bonde i forsvaret. Horsens spillerne svinger bolden inside, og Emily White spiller en af sine bedste kampe med flotte moves og scoringer. Stillingen før halvleg er  40 -38.

I tredje periode begynder trætheden at vise sig hos Horsens. Rebecca Houmøller er mærket af sin skade og spiller kun et minut i denne periode. Presset virker ikke så effektivt længere, og Virum kommer frem til flere frie chancer i angrebet.

Cecilie Glob Klussmann og Louise Bolvig Hansen træder i karakter, og Horsens får hverken stoppet deres drives eller skud. Dog er det stadig en tæt kamp, hvor Pernille Weiland, Emma Dorph og Emily White holder hjemmeholdet nogenlunde inde i kampen.

En spændende periode i forlængelse af de foregående ender dog med et forspring på 5 point til et velspillende Virum hold. Perioden ender: 58 – 63.

Horsens kommer ud til den sidste periode med en stærk gejst, og efter et par angreb afsluttet med en flot og presset 3 points scoring fra Rebecca Houmøller, der igen er på banen, står kampen helt lige igen. 65 – 65. Stemningen syder i Højvangshallen. Emily White fortsætter sit gode spil, men Horsens misser nu generelt mange vigtige chancer under kurven, hvilket Virum tager fordel af  i form af hurtige fastbreaks og frie lay-ups.

Ivana Kostic, Cecilie Glob Klussmann og Louise Bolvig spiller endnu en flot periode. Horsens vælger at fejle i de sidste minutter.  Perioden ender: 14-14.

En tæt og spændende kamp ender derfor med en sejr til Virum Vipers, og et slutresultat på 72 – 77.

Topscorer for Horsens BC: Emily White: 20 point
Topscorere for Virum Vipers: Ivana Kostic: 19 point ,Louise Bolvig: 18 point.

Skrevet af Bente C.Sanchez