Nyheder

En tæt forsvarskamp ender med sejr til Falcon i Forum Horsens

Lørdagskampen i Forum Horsens mellem Falcon og Horsens Pirates endte med at blive en lavt-scorende kamp, der især var præget af godt forsvar fra begge hold og tonsvis af turnovers.

Det tog lidt tid for begge hold at komme ordentligt i gang med deres angreb, og der var mange missede skud og lay-ups i begge ender. For hjemmeholdet steppede Pernille Weiland og Sarah Bersang dog op i første periode med nogle gode steals og drives til kurven, men efter hele fem minutter er scoren alligevel blot 6-5 til Falcon, og da perioden slutter, står det 11-11, og det ser alt i alt ud til at blive en lavt-scorende affære. 

Stadig i anden periode er der ikke mange points på tavlen. Forskellige spillere fra Falcon får trukket nogle fejl og kommer på linjen, og Sarah Mortensen kommer ind og har 6 points i sin første periode af en ligakamp.

Piraterne kan stadig ikke rigtig få bolden i kurven, men Emma Dorph kommer da på tavlen med nogle gode post moves og Rebecca Houmøller for sat en 3’er. Horsens får svunget bolden rigtig godt i angrebet, men det er som om, de ikke rigtig kan komme til afslutninger.

Ved halvleg er Falcon oppe med 4 points og scoren står 20-24. 

I 3. periode begynder der at komme flere points på tavlen, og begge hold får ramt nogle vigtige skud. Piraterne kommer bedst fra start og efter blot 2 minutter har de løbet et 8-0 run og er oppe 28-24. Falcon kommer dog efter det, og især Julie Kongeskov får taget bolden godt til kurven.

Da 3. periode slutter, står kampen 42-37 til Horsens, og det er en holdindsats fra begge sider, hvor flere og flere spillere kommer på tavlen.

I 4. periode bliver kampen helt tæt. Fra Horsens af får både Rebecca Houmøller og Eva Bonde sat nogle vigtige skud, og Pernille Weiland tager bolden stærkt til kurven.

På udeholdet er det både Falcons mere rutinerede spillere og deres helt unge spillere der gør et godt job – Sofie Vincent har nogle vigtige scoringer, og de har flere spillere, der kommer på linjen. De kommer hurtigt foran, men hjemmeholdet hænger ved, og da der er 3 minutter tilbage står det helt lige: 51-51.

Herfra er kampen utrolig tæt og spændende, men da der er 1 minut tilbage, er Falcon alligevel kommet foran med 3 points, og efter flere sikre straffeskud fra Iben Soltaus hånd er de med 35 sekunder tilbage foran med 5. Horsens bliver nødt til at fejle igen og igen for at være med i kampen, og efter at misse alle de sidste skud, de tager, ender de med at tabe kampen med 9 points: 56-65.

For Falcon havde Julie Kongeskov 15 points og 4 assists, Sofie Vincent havde 14 points, og Iben Soltau havde 12 points og 11 rebounds.

For Horsens Pirates havde Pernille Weiland 18 points, Rebecca Houmøller havde 11 points og 6 rebounds, Sarah Bersang havde 9 points og Eva Bonde havde 7 points, 13 rebounds og 6 assists.