Nyheder

Dramatik i Nørrebrohallen

Fredag aften bød på en spændende og seværdig fredags kamp mellem to af Dameligaens tophold værterne Stevnsgade SuperWomen og gæsterne de forsvarende Danmarksmestre  Hørsholm 79ers.

Begge hold har indledt turneringen med et nederlag i første kamp, men har siden da været ubesejrede, så der var tale om et top opgør. Hørsholm 79ers unge spillere har taget ansvaret på sig og er gået imponerende til denne sæson. De unge spillere har overrasket alle utroligt positivt.

Til aftenens kamp var Hørsholms professionelle amerikanske spiller Heather Beadie klar til at tørne ud for Hørsholm 79ers for første gang.

Modstanderne Stevnsgade Superwomen er et mere erfarent og modent hold, men de har været uhyggeligt ramt af skader i sæsonopstarten og har endnu ikke spillet i stærkeste opstilling. Igen i dag var og blev holdet ramt, da Ida Tryggedsson Preetzmann fik forbud fra fysioterapeuten mod at spille, Kasia Dyszkant havde ligget syg i tre dage op til kampstart og Tea Jørgensen blev ramt af en fiberskade i kampens begyndelse.

Der var lagt op til spændende kamp foran 208 tilskuere mellem to hold, der spiller næsten samme slags basketball, aggressivt forsvar og hurtigt op af banen.

Første periode

Begge hold starter i et utroligt højt tempo i begge ender af banen, men et tempo begge hold magter. Forskellen i de første knapt tre minutter er, at Hørsholm rammer på deres skud – det gør Stevnsgade SuperWomen ikke, hvorfor gæsterne kan bringe sig foran 0-7.

Stevnsgade får styr på sit angrebsspil og Alberte Alsø Dokkedal kan efter 5:27 bringe balance i regnskabet til 10-10.

Så startede dramatikken! Hørsholm coach José Vázquez er utilfreds med et dommerkald på Hørsholm 79ers banehalvdel og er meget direkte overfor dommerne. Efter flere advarsler, tildeles han en teknisk fejl. Det bremser imidlertid ikke temperamentet. Nu tydeligt indigneret over at Stevnsgades coach efter hans opfattelse så også burde have fået en teknisk fejl tidligere fortætter frustrationerne, hvilket medfører endnu en teknisk fejl, der betyder bortvisning.

Det giver SuperWomens godt spillende Hanna Sheikh to straffer. Efterfølgende boldpossesion i siden udnytter værterne til at bringe sig foran 14-10. Men det unge Hørsholm hold lader sig ikke påvirke af trænerens hurtige exit, men fighter sig tilbage til 14-15 efter 7:15.

Resten af perioden der er præget af højt tempo, gode detaljer, seriøst aggressivt forsvar fra begge hold følges de ad til periode stillingen 22-21. En seværdig, dramatisk velspillet, høj score kamp. Sådan skal damebasket være – stor underholdning.

Anden periode

Perioden starter som første med højt tempo, aggressivt forsvar – stor vilje til at ville vinde fra begge hold. Efter 5 minutter er det helt lige 33-33. Publikum lever godt med i kampen, på den lydmæssige side domineret af Stevnsgade Copenhagens nye fangruppe SuperFans trommer.

Hørsholm 79ers har lidt momentum midt i perioden og bringer sig knebent foran med 37-40 efter 7:16. Der efter strammer værterne grebet forsvarsmæssigt, hvilket provokerer Hørsholm til en række turn-overs, som bliver straffet effektivt med 9-1 run til halvlegsstillingen 49-41. Perioden vindes af Stevnsgade SuperWomen med 27-20.

En imponerende halvleg med flot spil, mange points, aggressivt forsvar og fine detaljer krydret med dramatik alt sammen i et højt tempo. Det var en TV-kamp værdig.

Tredje periode

Kvaliteten af Stevsgades angrebsspil falder efter pausen og coach Igor Gavrilovic forsøger sig med flere forskellige konstellationer, men ens for alle er, at de har svært ved at finde kurven. Omvendt er Hørsholm 70ers kommer godt far pausen og kværner videre som i de to foregående perioder. Det betyder, at de indhenter værterne og med 10 sekunder igen af perioden kan d udligne til 57-57. Hørsholm 79ers vinder fortjent perioden 8-18.

Fjerde periode

Scenen er klar til en altafgørende periode. Alle fornemmer at det bliver tæt – meget tæt. Holdene matcher hinanden godt, dog er tydeligt i dag, at Hørsholm har mere højde på holdet, hvilket gør at Stevnsgade fejler mere. Hørsholm går i hver periode til straffe linjen for at skyde for holdfejl. Men Hørsholms lave straffe procenter skulle vise sig at blive dyrt i sidste ende. De scorer kun på 13 af 24 forsøg - 54%  - mod Stevnsgade SuperWomens 89%.

Perioden former sig helt lige med skiftende føringer – ingen tvivl om at kampen kan tippe til begge sider. Via 59-59, 63-62, 63-65, 67-68 er det som om Hørsholm 79ers er en smule foran i beslutningerne i angrebet, hvor man nu konstant spiller med to store spillere inside. Med 2:19 igen bringer gæsterne sig foran med 67-71 og jublen er stor i Hørsholm lejren. Men på stenbroen giver man ikke op før sidste fløjt har lydt fra dommerne.

Med 2 minutter igen er stillingen 69-71. Dr går nu 1 minut og 38 sekunder uden scoring, men med fight, kamp på gulvet og skiftende ball possesions. I de døende minutter er det tydeligt at Hørsholms meget stærkt spillende Ivana Jovanovic efter en stor kamp er kørt træt efter 32 minutters stenhårdt arbejde og laver en fejl, brænder to straffekast og laver skridt. Stevnsgade kvitterer med et par turn-overs af den også stærkt spillende Alberte Dokkedal i den anden ende. Slutningen er rodet og præget af at kampen har været utrolig fysisk hele vejen.

Med 22 sekunder igen udligner Elisabth Brynaa til 71-71. Nørrebrohallen koger. Dramatikken fortsætter på sidelinjen med protester fra Hørsholms ass coach, der mener at dommerne overser en time-out, som han har kaldt.

Med 1,3 sekund igen er Elisabeth Brynaa Hansen kold og scorer til Stevnsgade føring 73-71. Kæmpe lydbrag i Nørrebrohallen. Hørholm får bolden efter time-out på Stevnsgades banehalvdel men der kommer intet ud af det og Stevnsgade SuoerWomen tager sejren i en højdramatisk, vanvittigt spændende og seværdig Dameliga kamp. 

Kampen kunne have gået begge veje. I dag var det StevsgadeSuperWomen der tog det længste strå.

Det er svært at fremhæve nogle af spillerne frem for andre, da alle lagde 100% hjerte og høj kvalietet i opgøret. Dog skal Marie Louise Blyme og Ivana Jovanovic fremhæves for fremragende indsatser hos gæsterne.

Hos værterne skal fremhæves Elisabth Brynaa Hansen, Alberte Dokkedal og Hanna Sheikh.

Topscorer for SuperWomen blev Hanna Sheikh med 18 og Alberte Dokkedal og Elisabeth Brynaa Hansen med hver 16 point. For 79ers scorede Ivana Jovanovic 15 og Line Pichnick og Marie-Louise Blyme hver 13 point.