Nyheder

DL skifter bolde

I den kommende sæson spilles alle kampe i Dameligaen med lyserøde bolde.

Forskningsresultater fra Boston College Phys Ed dept har vist at damespilleres ballhandling og skud markant forbedres ved at bolden bliver lyserød.

Det er et femårigt studie, hvor man har fulgt en 300 collegespillere fra forskellige colleges i deres individuelle træning. Undersøgelsen konkluderer at damespillere, der træner og spiller med lyserøde bolde har færre turnovers og højere skudprocenter. Specielt har undersøgelsen vist en forbedring på op til 20% i straffekast over meget kort tid. Det var en forbedring der forsvandt da spillerne skød med almindelige orange bolde.

“I Dameligaen vil vi gerne gå forrest i udviklingen af damebasket og når man kan se så store forbedringer som studiet fra Boston College vil vi gerne give det en chance.” siger Dameligaens forretningsfører Jesper Johansen.

I klubberne er man frisk på ideen: “I Hørsholm har vi godt hørt om undersøgelsen fra Boston College og vi glæder os til at se om spillerne i Hørsholm vil få samme fremgang” siger Hørsholms coach Roberto Velosa.

Der er ikke planer om at skifte farven på boldene i Basketligaen