Nyheder

Det lignede tidlig juleferie – men gik i OT

For både spillere og dommere lignede store dele af kampen mellem Lemvig og Virum GO Dream tidlig juleferie.

Tempoet kom aldrig for alvor op i fart og koncentration skulle man ind i mellem lede længe efter. Det gav mange misbrugte muligheder og svingende kvalitet i spillet.

Alligevel blev kampen til sidst så tæt, at der skulle ekstra fem minutter til for at finde en afgørelse, og den faldt ud til Virums fordel, da de fik tippet momentum og de afgørende marginaler til egen fordel.

Selvom Lemvig første det meste af kampen, så virkede det ikke helt urimeligt, at Virum vandt, det var mere kampens forløb, der var grund til at ærgre sige over, set gennem hjemmeholdets briller. Lemvig havde nemlig gennem det meste af kampen en smal føring, som på intet tidspunkt blev stor nok til at afgøre kampen, og da kampen så skulle afgøres, lod man sig gå for meget på af en stribe tvivlsomme kendelser. Virum var i den situation bedst til at holde hovedet koldt, og havde mest overskud til sidst.

Om det hang sammen med, at Lemvig så sent som torsdag aften havde en hård pokalkamp skal hverken være en undskyldning eller en forklaring, men nærmere end overvejelser, der er svær at komme udenom.

I forhold til pokalkampen måtte Lemvig undvære Kaitlyn Mathieu på grund af en skade, til gengæld var Tori Waldner tilbage, og hun var hjemmeholdets klart bedste. Hos Virum GO Dream var det Melissa Gilkey, der var mest iøjnefaldende, godt hjulpet af Nicoline Østergaard i kampens slutning.

I kampens første to perioder var Lemvig bedst, selvom Virum startede en anelse mere effektiv end Lemvig. To 3ere af Helle Kristiansen satte dog Lemvig i gang og i de sidste minutter af første periode går Lemvig fra 9-7 til 18-11. Der skulle til gengæld gå 3½ minut af anden periode inden nogen af holdene fik scoret igen. Det skyldes i høj grad manglende koncentration hos begge hold, hvilket også er grunden til, at Lemvig kan holde føringen frem til halvlegspausen.


Hos Lemvig lyser Tori Waldner op med gode aktioner i begge ender af banen, samtidig bliver der desværre misbrugt alt for mange muligheder og især fra straffelinjen blev der sjusket. Ved halvleg er Lemvig alligevel foran med 33-25, og der er nogenlunde styr på Virum.

Efter pausen kommer Virum bedst i gang og æder ind på forspringet. Begge hold mangler stadig effektivitet i angrebet, hvilket gør spillet jævnbyrdigt. Der bliver misbrugt både frie skud og fast breaks i begge ender. Mod slutningen af perioden får Virum igen et lille overtag og kan skære afstanden ned til 46-43 inden sidste periode.

De sidste ti minutter starter igen rodet, og det er Virum som får mest ud af det spillemæssigt. Efter lidt mere end tre minutter betyder det, at gæsterne overtager føringen med 50-52. To 3ere er med til at udbygge føringen for Virum, som kommer på 56-60. Lemvig kæmper alligevel videre, og rutinerede Ivana Udovalieva finder på rette tid to vigtigere 3ere frem og udligner stillingen til 61-61 med 11 sekunder tilbage af kampen. Virum får et sidste angreb, som ikke fører til noget, og kampen må forlænges med fem ekstra minutter.

I den ekstra periode er det Virum som har momentum og marginalerne på sin side. Lemvig kan ikke komme til fornuftige skud, og selvom der bliver kæmpet til det sidste, så kan Virum hente sejren med 67-74.

Lemvigs point: Victoria Waldner 18p (20 reb), Okako Adika 15p, Ivana Udovalieva 12p, Gillian Abshire 12p (10 reb / 5 as), Helle Kristiansen 8p, Reka Fejes 2p

Virums point: Melissa Gilkey 18p (10 reb), Nicoline Østergaard 18p (7 as), Kyani White 13p (6 as),  Val Driscole 12p (11 reb), Emma Braunstein 9p, Pauline Lausten 4p