Nyheder

Debutant førte BK Amager til sejr i Lemvig

BK Amager gav lørdag debut til deres nye amerikaner, Geraldynn Malama, og hun blev ubehagelig overraskelse for Lemvig Basket, som på hjemmebane tabte 55-82 til et BK Amagerhold, der sad på kampen fra start til slut.

Lemvig Basket have brugt tiden op til kampen på at forberede sig til et match mod særligt Valerie Driscoll og Ida Klussmann. Den opgave blev langt hen ad vejen løst, men til gengæld havde man ikke indregnet Geraldynn Malama, som med 33 point, 8 assist, 6 steals og 9 rebounds blev kampens store spillere, og godt kan blive en af sæsonens helt store profiler i Dameligaen. Desuden havde Emilie Fogelstrøm en god dag bag 3 pointlinjen, hvor ramte fem ud af fem forsøg. Særligt sidstnævnte havde stor andel i, at BK Amager tidligt i kampen fik et overtag.

Efter en start, hvor Lemvig Basket bringer sig foran 5-0 rammer Emilie Fogelstrøm tre 3ere i træk, og det ryster hjemmeholdet, og giver selvtillid til gæsterne. Spillemæssigt er holdene lige, og der kommer fornuftige skudmuligheder til begge hold. Men BK Amager er langt mere effektive en Lemvig, og derfor kan de opbygge en føring på 10-20. Mod slutningen af perioden komme Lemvig bedre i gang, men BK Amager holder en føring på 14-22 ved pausen.

Anden periode starter jævnbyrdigt, men det er igen BK Amager, som scoringsmæssigt kommer bedst i gang. Det skyldes blandt andet, at de er stærkest inside, hvor Valerie Driscoll skaber god plads til sine med spillere.

Forsvarsmæssigt spiller Lemvig fornuftigt isoleret mod Valerie Driscoll og MaKenzie Miller skal have ros for en disciplineret indsats som holder Driscoll nede på 13 point, men Lemvig kan ikke forhindre at hun henter 22 rebounds og skaber plads til de øvrige på holdet. BK Amager får gennem perioden udbygget forspringet, som med tre minutter tilbage er på 21-35. Lemvig kæmper hårdt for at finde både rytme og de rigtige løsninger i angrebet, men udbyttet bliver for lille og det skaber frustrationer hos hjemmeholdet.

Ved pausen er stillingen 24-39 og det ser svært ud for værterne, som har brug for mere effektivitet og en stopklods for BK Amager.

Det lykkedes ikke for Lemvig at finde de nødvendige midler til at vende kampen i tredje periode, så billedet fra første halvleg fortsætter. Derfor har BK Amager forholdsvis let ved både at fastholde og udbygge føringen som inden sidste periode er på 40-67.

Dermed er kampen afgjort og begge hold spiller bredt med de spillere, der er til rådighed i de sidste 10 minutter. Det er også naturligt at intensiteten forsvinder, og for begge hold skal de sidste minutter blot gå bedst muligt. Det giver en jævnbyrdig periode som slutter 15-15 og ikke ændrer ved at BK Amager kan tage hjem med en sikker sejr, masser af selvtillid og tilfredshed med anskaffelsen af Geraldynn Malama.

Hos Lemvig skal man hurtigst muligt glemme kampen, håbe at de sidste spillere snart er fri af skader, og arbejde med de ting som faktisk fungerer. På dagen var BK Amager det klart bedste hold, hvilket et kig i statistikken også understreger. Tallene viser bl.a. at BK Amager ramte 48,5% sine skud mens Lemvig kun ramte 30,4% og på straffe ramte BK Amager 86,6% mod Lemvigs 53,3%.

Lemvigs point: Aniese Palmore 19p, MaKenzie Miller 14p, Natalee Faupel 13p, Lindsay Füg 4p, Charlotte Thomas-Rowe 3p, Megi Kolyandrova 2p.

BK Amagers point: Geraldynn Malama 33p, Amilie Fogelstrøm 15p, Valerie Driscoll 13p, Cecilie Overgaard 8p, Ida Hansen 6p, Ida Klussmann 5p, Maria Dinesen 2p.