Nyheder

De grønne vinder over Falcon BMS

Søndag eftermiddag i en vinterkold hal, var Åbyhøj vært til Dameliga opgøret mod fusionsklubben Falcon BMS.

Begge hold frister en tilværelse i bunden af ligaen, hvor gæsterne fra Falcon har en sejr i hånden fra første indbyrdes opgør.

Kampen starter meget nervøst og begge hold er meget koncentreret i forsvaret og mindre fokuseret i angrebet. Der skal gå mere end 2 minutter inden anfører Tanja endelig finder bunden af nettet og scorer hjemmeholdets første 2 point, herefter er det Tone Ravn med sine og Falcons første 2 point. Efter 5.30 er stillingen 4-4 og ikke just opmuntrende for de ca. 40 tilskuere der havde fundet vej til dagens opgør. Herfra kommer der lidt gang i scoringen og udeholdet har deres største føring i kampen ved stillingen 4-9 og 6-11. Åbyhøj får mere styr på angrebet og slutter perioden med et 6-0 run og slutter med en smal 12-11 føring efter 1. periode.

Falcons topscore Elisabeth Brynaa melder sig hurtigt ind 2. periode med en 3 pts. scoring i periodens første angreb. Herefter bølger kampen frem og tilbage med begge hold som primært forsøger fra distancen, men scorer pointene fra straffekast linjen. Midt i perioden har hjemmeholdet fået overtaget og fører med 28-19. Falcon var ikke kommet til Åbyhøj for at ligge sig fladt ned og kæmper sig bravt tilbage i kampen og kan gå til pause ved stillingen 35-29 til Åbyhøj.

Intensiteten og spændingen er intakt i starten af 3. periode, begge hold rammer et par svære skud og ingen af holdene kan holde momentum. Midt i perioden får Nicole Ballestero gang i sit hopskud og scorer 6 af hjemmeholdets næste 10 point og bringer Åbyhøj foran 46-37 suppleret af Lærke Lyhne og Sofie TP. Elisabeth Brynaa bringer næsten egenhændigt Falcon tilbage i kampen og scorer et par hårdt presset skud, suppleret af Tone Ravn til stillingen 49-46 inden de sidste 10 minutter.

Camilla Andersen kommer ind fra start af den sidste periode og sætter sig igennem i et lay up og scorer samtidig med at hun bliver fejlet. Der scores ligeledes på det efterfølgende straffekast og Åbyhøj er foran med 6 point.  Der skulle gå yderligere 3 minutter inden Åbyhøj scorer igen, imellem tiden har Elisabeth igen scoret et par gange og stillingen er næsten lige 52-50 med 6 minutter igen.  Et par flotte 3 pts scoringer af Nicole hårdt presset af skuduret, giver hjemmeholdet luft i slutminutterne og Falcon kommer ikke nærmere end 6 point de sidste minutter og da Åbyhøj scorer på deres tilkendte straffekast ender kampen med en tiltrængt sejr på 62-54 og rykker dermed for første gang i sæsonen op på 5. pladsen i ligaen.

Topscorer:

Åbyhøj: Sofie TP 20, Nicole 18, Kia 9, Camilla 5, Lærke 4, Julie, Sarah og Tanja alle 2.

Falcon BMS: Elisabeth 22, Sarah 15, Tone 12 og Marie 5.