Nyheder

Danmarksmestrene tager første stik i kvartfinalerne i Nørrebrohallen

Sæsonens første kvartfinale stod tirsdag aften i Nørrebrohallen mellem værterne pokalvinderne 2015 Stevnsgade SuperWomen og de seneste fire års Danmarksmestre SISU – netop de to hold, som i 2014 mødtes i finalerne om DM.

Stevnsgade fik i sæson opstarten tre spillere skadet alle med knæskader, de har ikke kunnet spille i denne sæson. Inden jul blev holdet ramt af endnu en knæskade. Som om holdet ikke var blevet ramt hårdt nok, så måtte Jordan Sullivan efter en tackling udgå med en knæskade for godt en uge siden i kampen mod BK Amager. Skaden skulle vise sig at være så slem, at Jordan er færdig med basketball for resten af sæsonen og tager hjem til Montana.

I tirsdagens kamp startede Stevnsgade med tilsyneladende overdreven respekt for de erfarne Danmarksmestre. Inden der var spillet meget mere end 3 minutter, havde SISU effektivt bragt sig foran med 0-11. Stevnsgades coach team Tina Dollerup og Mickey Dennis, der var i dagens kamp var vikar for Igor Gavrilovic, kaldte en nødvendig time out.

Efter time out kom Stevnsgade ud som forvandlet. Mere aggressive i forsvarsspillet, begyndte at udnytte at næsten samtlige spillere på Stevnsgades hold er hurtigere på fødderne end SISU og kom til gode afslutninger, så stillingen 5 min senere i perioden var 12-16. Perioden slutter 15-20 – med store offensive præstationer af ”the usual suspects” i topscorerrollen for SISU Kiki Lund med 12 point og Camilla Blands med 6 mens Stevnsgades flotte indsats de sidste 7 minutter var rent kollektiv.

I anden periode kommer Stevnnsgade godt fra Start. Respekten er smidt lidt over bord. Gejsten er stor og spillet mere målrettet. Efter 2:37 bringer Ida TP liv i hallen hos de ca. 200 tilskuere med en 3´er til 23-25 reducering. Simone Ceccardi, som var en af sit holds bedste, bringer med 2 scoringer kort efter Stevnsgade i front for første gang til stillingen 27-25 og SISUs coach team Thomas Ginnerup og Nadeem Ahmad kalder time out.

Denne time out ændrer igen spillets gang på banen, da SISU går ud og iegn laver et 11-0 run på værterne – nøjagtigt som i statren af kampen. Det betyder, at perioden ender 14-20 til gæsterne, der ved pausen fører 29-40 efter en buzzer af Camilla Blands.

Tredje periode præges mere af fight og vindervilje end poleret slutspils basketball. Efter 6:48 af tredje periode er SISU foran 37-51 og det er op af bakke for Stevnsgade. Stevnsgade kommer til afslutninger, men skudprocenterne er mere end elendige næsten hele vejen rundt. Perioden slutter med en meget lav score 11-13, hvilket giver en føring til SISU på 40-53 inden sidste og afgørende periode.

Fjerde periode byder på højt tempo. SISU spiller fuld bane zone, hvilket ikke medfører turn-overs hos Stevnsgade, der håndterer SISUs forsvar uden problemer. SISU dominerer ikke i denne periode reboundspillet, som de har gjort hele kampen. Hos hjemmeholdet gør Mie Ceccardi og Hanna Sheikh rigtigt godt defensivt. Stevnsgade kommer tættere på et par gange i løbet af perioden og ryster et par gange Danmarksmestrene, når intensiteten er i top. Perioden slutter dog 17-13 og SISU kan rutineret køre en sejr hjem på 57-66.

Forskellen i den første kvartfinale var bl.a. at SISUs erfarne ”stjerner” Camilla Blands, Katrine Dyszkant og Kiki Lund holdt deres niveau i store dele af kampen trods relativt lave scoringsprocenter og sammen med det unge talent Mathilde Colding-Poulsen bidrog med 90% af SISUs point, sammenlignet med at Stevnsgades profiler i afgørende perioder i kampen ikke angrebsmæssigt holdt det niveau, som de normalt har – i dag præget af for lave scoringsprocenter og for mange afslutninger uden kvalitet.

Endvidere udnytter Stevnsgade ikke tilstrækkeligt, at næsten samtlige spillere på holdet er hurtigere end alle SISU spillere.

Næste kvartfinalekamp (bedst af tre), hvor Stevnsgade har ryggen mod muren, er på søndag den 15. marts kl. 15.00 i Kildeskovshallen.

Hjemmeholdets bedste i dagens kamp var Simone Ceccardi – bedste hos udeholdet var Kiki Lund.

For SISU scorede Kiki Lund 20 points, Katrine Dyszkant 16, Camilla Blands 13, Mathilde Colding-Poulsen 9 (10 rebounds), Kelly Keil 4 og Julie Kongeskov 4.

For Stevnsgade scorede Ida Tryggedsson Preetzmann 18 point, Alberte Alsø Dokkedal 11, Simone Ceccardi 10, Hanna Sheikh 10 og Cecilie Tang Homann 8.