Nyheder

Dameligaen sætter gang i 2019

Jul og nytår er overstået, og Dameligaen er klar til at tage hul på den afgørende del af sæsonen.

I første omgang skal grundspillet færdigspilles og placeringerne fordeles inden mellemspillet. Men der venter også en pokalturnering og som afslutning et slutspil og fordeling af medaljer. Så der er masser på spil endnu, og faktisk er det først nu, sæsonen for alvor spidser til.

2019 startes med en midtuge-runde, hvor kampene afvikles med to tirsdag og to onsdag. Det er altid interessant at se, hvem der kommer bedst ud efter julepausen. I den første del af sæsonen har oprykkerne fra Åbyhøj IF, BK Amager og BMS/Herlev Wolfpack klaret sig meget flot og været med til at sikre den forventede spænding i ligaen. I den anden ende har Lemvig Basket, Stevnsgade Basketball og Værløse BBK haft svært ved at finde stabilitet, og den skal gerne indfinde sig, i den kommende tid. Det suveræne tophold er de forsvarende mestre fra Hørsholm 79ers, og baseret på kampene i efteråret, så er de også klar favorit til at tage titlen igen. Meget kan stadig ske, så der er god grund til at komme i hallerne allerede i den kommende uge.

Stevnsgade Basketball - BK Amager (tirsdag kl. 19:00)

Efter en svingende start er det lykkedes for Stevnsgade at hægte sig på midterfeltet i Dameligaen. BK Amager har derimod været et af efterårets mest stabile hold og er med i ligaens top.

På papiret ligner det altså en kamp, som BK Amager bør vinde. Men mulighederne er mere åbne end som så. I julepausen har Stevnsgade tilføjet amerikanske Taylor Gleason til truppen, men om hun er spilleberettiget allerede tirsdag er uklart. Det kan naturligvis gøre en forskel, men mest afgørende bliver det, hvordan Stevnsgade får løst forsvarsspillet mod Valerie Driscoll. Den overvejelse må alle gøre sig, når de møder BK Amager, og en sikker recept har ingen fundet endnu.

Omkring Stevnsgade er den største usikkerhed, at spillet har været meget svingende, så rammer man dagen, skal der nok blive lukket af, men der kan også blive frit spil for både Driscoll og andre hos gæsterne.

BK Amager har været mere forudsigelige, og har først og fremmest stabiliteten på deres side. Styrkemæssigt kan holdene matche hinanden godt, og med fordel af hjemmebane kan Stevnsgade gøre kampen spændende. Sejren kan gå begge veje, men BK Amager får en kneben favoritrolle.

BMS-Herlev Wolfpack - Hørsholm 79ers (tirsdag kl. 19:30)

Wolfpack har været en spændende tilføjelse til Dameligaen og særligt på hjemmebane har de spillet rigtig godt. Truppen er homogen og rollerne er fordelt godt mellem spillerne. Derfor bliver det et solidt kollektiv, som skal tage kampen op mod topholdet fra Hørsholm 79ers.

Endnu har ingen været i stand til at besejre Hørsholm, og de er også klar favorit til at vinde tirsdagens kamp. Men de må ikke undervurdere værterne, for så kan de få en slem overraskelse og meget svært ved at tage sejren med hjem.

De forsvarende mestre har dog rutinen som bør forhindre at komme i problemer, så det bør blive en sikker sejr til Hørsholm, hvor Wolfpack alligevel nok skal udfordre de bedste de kan.

Værløse BBK - SISU (onsdag kl. 19:00)

Både Værløse og SISU havde et svingende efterår, hvor ingen af holdene for alvor gjorde opmærksom på sig selv.

I al stilhed har SISU alligevel placeret sig på rækkens 4. plads, men det er stadig lidt usikkert, hvor stærkt holdet reelt er. Todd Anthony har fået mest muligt ud af holdets potentiale og anført af et par stærke amerikanere er flere af de danske talenter vokset. Nu skal holdet vise, at de kan leve op til de lidt højere forventninger, som der naturligt kommer til et hold i den bedste halvdel. En kamp ude mod Værløse er formentlig en start på 2019, som SISU er godt tilfreds med, for Værløse har haft svært ved at omsætte en god spillemæssig udvikling til sejre. Efteråret startede ellers godt for Værløse med en sejr i første kamp, men siden er der ikke kommet flere til. Alligevel har man en fornemmelse af, at Værløse nok skal komme i gang. Talentet er der og spillemæssigt kan Værløse matche de fleste. Så måske er Værløse også fint tilfredse med at starte mod netop SISU, som har størst forventningspres på sig. SISU må tage favoritrollen, men måske er kampen rundens mest åbne opgør.

Åbyhøj IF - Lemvig Basket (onsdag kl. 19:00)

Runden sluttes med det rent jyske opgør mellem Åbyhøj og Lemvig.

Åbyhøj er kommet tilbage i ligaen med manér og med et virkelig spændende hold, som har både rutine og talent. Man kan undre sig over, hvorfor det skulle tage så lang tid at få denne kombination af spillere sat sammen, så man sidste sæson kunne have undgået nedrykningen til 1. division. Men heldigvis er rutinen og talenterne samlet nu, og Århus har et slagstærkt damehold, som helt sikkert nok skal komme til at spille med om medaljerne. Udfordringen bliver at holde fast i stabiliteten og medgangen, for holdet mangler måske stadig den base som skal til, når modgangen kommer.

Lemvig skal i virkeligheden først til at starte sæsonen, og for mange er det stadig uvist, hvad holdet egentlig står for. Skader og udskiftning i truppen har nemlig gjort det umuligt for både holdet selv og andre at få overblik over potentialet. Bliver truppen fri for skader i en lang periode, så kan holdet godt blive en joker i resten af sæsonen.

Holdet har vist, de kan udfordre de fleste, men med blot 6-7 spillere klar til kamp er kræfterne for ofte sluppet op. Det skete også, da holdene mødtes i Lemvig, hvor Åbyhøj først sent i kampen fik et overtag som sikrede sejren. Der er stadig usikkerhed om tilstanden i Lemvigs trup og derfor er Åbyhøj favorit til at starte 2019 med en sejr.