Nyheder

Dag og nat for Lemvig

Efter en god indsats onsdag mod Hørsholm 79ers var Lemvig klar til at tage i mod Dameligaens nr. 2, BK Amager, lørdag eftermiddag.

På forhånd var BK Amager klar favorit, og sidst holdene mødtes dominerede topholdet kampen fra start til slut. Sådan gik det ikke helt denne gang, men BK Amager kunne tage hjem med en forventet sejr på 68-86.

Kampen blev lidt en rutsjetur for Lemvig, som i kampens første tredjedel fulgte godt op på spillet fra kampen mod Hørsholm, men efterhånden som BK Amager fik bedre og bedre styr på deres aggressive forsvar tog de styringen over kampen.

Fra kampens start var BK Amager godt skydende og med tre 3ere opbyggede de en føring på 7-10. Herefter fik Lemvig lukket bedre af i forsvaret, og omsatte det også til effektive angreb, hvor mange bød ind. Det gav et 9-0 run til en føring på 16-10. Herefter forsøger gæsterne at lægge mere pres på hjemmeholdet, hvilket bremser Lemvig, som stadig spiller med omtanke, men ikke kan trække yderligere fra. Derfor slutter perioden med en føring på seks point til Lemvig, 22-16.

Fra starten af anden perioden holder Lemvig fast i føringen, men det er BK Amager, som kommer nemmest til deres scoringer. Ingen af holdene har for alvor kontrol over kampen og selvom BK Amager har mest flow i spillet, så får de i første omgang ikke for alvor udbytte af det. Med fire minutter tilbage af perioden fastholder Lemvig stadig en føring på 29-26, men flere turnovers af hjemmeholdet betyder, at de begynder at stresse spillet. BK Amager er hurtige til at udnytte situationen og de slutter perioden stærkt og får en føring på 35-45 ved halvleg.

Efter pausen er spillet rodet, hvilket BK Amager får mest ud af, for mens Lemvig igen får noteret flere turnovers, så lykkes det gæsterne at få point på tavlen. Det betyder, at føringen konstant udbygges og efter otte minutter er på 40-55. Det begynder at ligne en afgørelse på kampen, men Lemvig finder nyt overskud i de sidste minutter og får bedre brudt presset fra BK Amager. Derfor begrænses afstanden til 47-61 inden sidste periode.

Lemvig får mere ro på spillet i sidste periode, men det står hurtigt klart, at det ikke for alvor bliver til et comeback. Det betyder også, at intensiteten i kampen bliver mindre. Lemvig har enkelte gange mulighed for at hente ind på afstanden, men mulighederne bliver ikke for alvor udnyttet og det slutter med en fortjent sejr til BK Amager, som for alvor er klar til at forsvare DM-titlen i den sidste del af sæsonen. Lemvig kan glæde sig over at spillet er godt så længe koncentrationen og kræfterne er til det, og det kan der bygges videre på til de kommende kampe.

Lemvigs point: Rachel Kehoe 20p, Madison Dackin 15p, Kali Koenig 15p, Reka Madsen 9p, Cristina Pages 4p (12 reb), Medina Dedic 3p og Hannah Sparlund 2p

BK Amagers point: Ena Viso 26p, Ruth Sherill 16p (10 reb), Rikke Fabricius 12p, Emilie Fogestrøm 9p, Elisabeth Brynaa 8p (11 reb),  Cecilie Tvede 7p, Melanie Elmgren 6p, Julie Jungslund 2p