Nyheder

Come back gav sejr til Stevnsgade

Den første kvartfinale mellem Lemvig og Stevnsgade blev både tæt og intens. Få minutter før tid lignede det en hjemmesejr til Lemvig, men et run på 19-5 i kampens sidste minutter tippede kampen til gæsternes fordel og en sejr på 69-71 til Stevnsgade.

Kampen igennem fulgtes holdene godt ad, men når et hold fik lidt afstand, så var det Lemvig som trak fra. Det blev dog aldrig til en føring på mere end omkring 10 point, og det var altså ikke nok i sidste ende.

Fra kampens start fil Lemvig en hurtig føring på 8-3, men Lemvigs dårlige vane med for mange turn-overs viste sig endnu en gang, og Stevnsgade var hurtig til at udnytte det til at vende stillingen til en føring på 8-11. I slutningen af perioden kæmper Lemvig sig tilbage igen gennem hård forsvar og ved pausen er afstanden blot 16-18.

To hurtige 3ere af Erin McDonnell og Sarah DeShone sætter Lemvig godt i gang med anden periode og skabe en føring på 24-18. Hjemmeholdet spiller godt i begge ender af banen, og bliver hjulpet på vej af, at Stevnsgade misbruger mange skud. Afstanden når op på 38-27 med et par minutter tilbage af perioden, men en time-out af gæsterne vender spillet på hovedet de sidste minutter af perioden og et 0-7 run til Stevnsgade betyder at Lemvig blot er foran 38-35 ved halvleg.


Ingen af holdene kan rigtig få gang i spillet efter pausen, og der er også lidt for langt mellem de gode afslutninger. Stevnsgade er en anelse mere effektive end Lemvig og overtager førignen ved 44-46. Endnu en gang vender spillet de sidste minutter, og denne gang er det Lemvig som slutter bedst. Et run på 11-2 bringer værterne foran 55-48 inden sidste periode.

Lemvig udbygger føringen yderligere i starten af sidste periode. Erin McDonnell og Ivana Udovalieva går forrest for Lemvig og holder godt styr på gæsterne. Føringen holder sig omkring de 10 point og som minutterne går ligner det mere og mere en hjemmesejr. Men de sidste minutter vender spillet endnu en gang. Lemvig smider igen for mange bolde væk, og Stevnsgade nedbringer afstanden til 64-59. Lemvig kæmper videre og holder fat i føringen til stillingen 68-61. Men Stevnsgade giver ikke op, og da de i samme angreb først scorer 2 point, misbruger et straffe som i stedet byttes til en 3-point scoring, så står der pludselig 68-66 og gæsterne har momentum. Kayla Bernsen udnytter i næste angreb et af to straffe til en 3-pointføring, men Tea Jørgensen er varm for Stevnsgade og udligner til 69-69. Da Lemvig ikke får scoret i det efterfølgende angreb er samme Tea Jørgensen effektiv igen og afgør kampen til en Stevnsgade-sejr.

Med sejren står Stevsngade med de bedste kort på hånden til returkampen på lørdag, men Lemvig fik vist, at hvis de spiller effektivt som et hold og holder antallet af turn-overs nede, så kan de få godt styr på Stevnsgade. Men slækkes der bare lidt på konceptet bliver det svært.