Nyheder

Blue Hawks sejrer over SISU

Onsdag aften var der inviteret til kamp i den tunge ende af Dameligaen, hvor Sisu tog imod Værløse Blue Hawks i Gentoftehallen.

I Dameligaen er det hidtil blevet til en sejr til hvert hold i de indbyrdes kampe, men sidst, hvor Værløse var på besøg, i pokalsemifinalen, trak Værløse det længste strå. Værterne kunne håbe på, at Værløse havde tankerne på pokalfinalen på lørdag og ikke på aftenens opgør.

Det viste sig dog ikke at være tilfældet. Efter en lige start bragte Værløse sig således foran med 9 point efter blot 5 minutter, og Sisus træner måtte bruge en timeout for at få brudt gæsternes rytme. Inden da måtte Sisus Asta Blauenfeldt hjælpes fra banen med en skadet ankel, og hun kom ikke på banen igen. Ind kom i stedet Michala Bork, som skulle vise sig at blive Sisus bedste spiller. Timeouten virkede, og Sisu indhentede i resten af perioden det meste af Værløses forspring, og perioden endte med en spinkel føring til Værløse på 16-18.

Michala Bork indledte scoringen i 2. periode med en 3’er og bragte Sisu i front med et enkelt point. Det virkede som om, at hjemmeholdet havde rystet den dårlige start af sig. Men Værløse svarer hurtigt igen, og bringer sig igen foran, mens Sisu halser efter. Når Sisu er lige ved at få kontakt, indleder gæsterne et run, og efter 7 minutter af perioden har Værløse en føring på 8 point. Ved halvleg er stillingen 26-32 til Værløse.

Kampen er ikke afgjort, men Sisu har i andre kampe haft svært ved at komme tilbage efter i første omgang at have indhentet modstanderens føring, for så igen at komme bagud.

I denne kamp viser Sisu dog god moral, og med Michala Bork i spidsen kæmper Sisu holdet sig tilbage i kampen. Efter 4 minutter af 3. periode har hjemmeholdet igen indhentet gæsterne og bragt sig foran med 34-33. Holdene skiftes herefter til at score, og perioden ender med stillingen 39-41 til Værløse. Det er en lige kamp.

Frida Boje Formann, der konstant volder Sisus forsvar problemer, står for Værløses første 6 point i 4. periode. Sisu svarer igen med en 3’er af Michala Bork, og Sisus fans håber, at Taylor Gleason har fået sigtekornet rettet ind, da hun med to scoringer bringer Sisu tilbage i kampen til en føring på 48-47. Med 2,5 minut igen ved stillingen 50-49 laver Josefine Haabegaard sin 5. fejl i forsøget på at holde Julianna Okosun fra kurven, og må forlade banen. Med bare et minut igen er stillingen 53-53. Anført af Frida Formann sætter Værløses en slutspurt ind. Begge hold er i fejlproblemer, men det er Værløse, der trækker fejlene og kommer til straffelinjen, og sætter 5 af 6 straffekast samt en 3’er, hvorefter kampen er afgjort. Kampen ender med 53-61 til Værløse.

Kampen var præget af mange turnovers fra begge hold samt lave skudprocenter.

For Værløse leverede Frida Formann en fornem præstation med 21 point og 13 rebounds, mens Julianna Okosun blev noteret for 11 point og 8 rebounds.

Michala Bork førte an for Sisu med 19 point, Anna Clara Mogensen blev noteret for 8 point og 8 rebounds, mens Taylor Gleason stod for 9 assists.