Nyheder

BKA vinder udekampen mod SISU

Det var forventeligt ikke det helt store tilløbsstykke at invitere til basketball i Dameligaen en kold mandag aften først i december kl. 18.30 i Gentoftehallen.

Med det udgangspunkt var det ikke dårligt, at omkring 100 tilskuere havde valgt at lægge vejen forbi hallen. Hjemmeholdet havde tanket lidt selvtillid sidste weekend i Lemvig, mens gæsterne kom med sejre i de seneste 4 kampe. Sisu skulle forsøge at bruge hjemmebanefordelen til at gøre det bedre end da de sidst mødtes, hvor de det blev sendt hjem fra Amager med et nederlag på 25 point.

Gæsterne startede kampen klart bedst og havde først og fremmest stor sikkerhed i afslutningerne. Der skulle således gå 3,5 minutter 1 timeout og 7 skudforsøg, før Sisu kom på scoringstavlen, mens BK Amager på det tidspunkt havde samlet 13 point sammen på det samme antal forsøg som Sisu. Herefter kom der lidt ro over Sisus spil, og de to hold skiftedes med at scorer resten af perioden, som endte 13 – 24 til Amager. For Amager stod Elisabeth Brynaa alene for 9 point mens Taylor Gleason, som plejer et være god for omkring 20 point per kamp, endnu ikke havde ramt kurven.

Spørgsmålet var herefter, om der blot var tale om en dårlig start for Sisu, eller om Amagers overtag ville fortsætte. De lokale fans sad med en lidt bange fornemmelse, da spillerne løb på banen til anden periode.

Det viste sig, at der var god grund til at have bange anelser for Sisus præstation denne aften. BK Amager startede på samme måde som i første periode og øgede hurtigt forspringet yderligere, og allerede før der var gået 5 minutter af perioden, var Sisu bagud med mere end 20 point. På tilskuerpladserne sad man med følelsen af, at løbet var kørt for Sisu, og mon ikke også begge holds spillere havde den samme fornemmelse i kroppen.

I periodens slutning Lykkedes det for Sisu at reducere Amagers føring, der havde været oppe på 24 point, til 17, og hjemmeholdet kunne således gå til pausen med en lille smule medvind til en pausestilling på 26 – 43. Ved pausen havde Elisabeth Brynaa scoret 15 point og Ruth Sherrill 10 for Amager, mens Sisus Ida Tryggedsson og Asta Blauenfeldt hver havde lavet 5 point.

Tredje periode starter mere lige, idet Amager nu også har svært ved at få skuddene til at gå i. Statistikken taler dog et tydeligt sprog om Sisus scoringsproblemer. Sisu bliver således noteret for i alt 8 point i perioden, hvoraf Ida TP står for de 6, alle på straffekast, mens kun et enkelt af holdets 13 øvrige skud går i. Ruth Sherrill scorer også 6 point i perioden, som Amager vinder med 8 - 10.

Efter denne noget stillestående periode kommer der lidt mere liv i kludene i fjerde periode, hvor Sisus unge spillere kommer på banen og spiller frit. Perioden ender med 15 – 18 til Amager, mens kampen ender med en Amager-sejer på 49 - 71. Det er næppe en stor trøst for Sisu, at nederlaget er lidt mindre, end da holdene sidst mødtes. 

Ingen af holdene havde heldet med sig, når de skød fra distancen, og Sisu endte således med alene at score én gang på i alt 17 3-point-forsøg, mens Amager ramte 4 gange på 20 forsøg.

For Sisu blev Ida TP noteret for 11 point og 6 rebounds, mens Helene Dalsgaard og Taylor Gleason hver blev noteret for 6 point. For BK Amager scorede Ruth Sherrill 16 point og tog 14 rebounds. Elisabeth Brynaa scorede også 16 point mens Emilie Fogelstrøm stod for 14 point og Rikke Fabricius nettede 11 point.