Nyheder

BKA tager første stik mod Lemvig

Første spændende kvartfinale i bedst  á 3 serien mellem BK Amager og Lemvig Basket (7) i dameligaen skulle spilles i Amagerhallen.  Og kampen blev spændende.

Kampen skydes i gang og vi kan vist godt uden at fornærme noget sige at det var en noget rodet start.

Lemvig kommer på banen klar til kamp, og driller Amager, der ikke rigtig kan finde takterne, især Madison Dackin og Kali Koenig virker opsatte på at vinde kampen. Amager forsøger sig med lidt forsvarspres, men Lemvig formår at kontrollere deres spil og lægger bolden i kurven. Amager formår også at få ramt på nogle skud, men Lemvig hænger i, og kampen er tæt.

Det er på mange måder en lidt mærkelig kamp, begge hold har flotte angreb hist og her, men der mangler noget energi.

Amager foretager lidt udskiftninger, og prøver at få lidt mere energi ind i spillet, og få styr på det. Perioden sluttes 17-15 til Amager.

2. periode starter tæt scoringsmæssigt, holdene følges fint ad og ingen kan rigtig få overtaget. Lemvig udnytter deres chancer og bringer sig i front 19-22 for en kort stund, men Melanie Elmgreen vil det anderledes og svarer igen med en flot 3’er.

Det er desværre stadig en lidt rodet kamp, hvor Amager ikke formår at spille deres spil, og Lemvig begynder at trække fra. Midt i perioden fører Lemvig 24-32 og Amager tager timeout.

Hvad der tales om i timeouten vides ikke, men Amager kommer på banen med lidt fornyet energi og haler ind på Lemvig igen, især Ruth Sherrill gør sig bemærket og går til halveg med 17 p. Stillingen er 35-37 til Lemvig ved pausen.

3. periode kommer Amager på banen med en lidt anden holdning, der bliver talt sammen og vi kan fornemme at energien vender tilbage, og Amager kommer bedst fra start. Lemvig kæmper stadig godt og Amager har stadig lidt svært ved at få helt kontrol over Madison Dackin og Kali Koenig.

Amager begynder nu af vise fine takter, og Ruth Sherrill  fører an med flot spil, og Emilie Fogelstrøm kommer rigtig i gang med sine skud. Kampen er nu vendt til Amagers fordel og det kan mærkes. Der spilles med en anden vilje nu og det er noget federe at være med til. Lemvig kæmper alt hvad de kam, men bliver forstyrret i deres spil og tager forkerte beslutninger. Perioden slutter 61-54 til Amager.

4. Periode starter med Lemvig der lægger bedst ud, de har på ingen måde opgivet at tage sejren med hjem, men Amager deler ikke frivilligt ud og kæmper nu med alle mand. Selvom pointforskellen ikke er så stor i 4. periode, så kommer Lemvig aldrig rigtig op på siden af Amager igen. Begge hold har nu spillere med 4 fejl, og begge hold kæmper om at trække det længste strå.

Kampen slutter med straffe og tekniske fejl og Amager ender med det længste strå og vinder kvartfinale 1 med 75-68.

Eer er ingen tvivl om at der er lagt op til et spændende opgør i Lemvig søndag den 15. marts, hvor 2. kvartfinale spilles.

Topscorer i dagens kamp blev for BK Amager Ruth Sherril med 31 og Emilie Fogelstrøm med 11 point. For Lemvig Basket scorede Madison Dackin 17 point efterfulgt af Kali Koenig med 24.