Nyheder

BKA slår Aabyhøj IF på udebane

Amager var mødt op til Kamp i Åbyhallen med 8 spillere klar til kamp. Skader har gjort truppen lidt smal på det sidste, alle håber at de bliver klar til når de skal spille pokalfinale i Horsens på søndag mod stevnsgade. Åbyhøj derimod havde 12 spillere på plads for første gang i lang tid.

Fokus for Åbyhøj havde været forsvaret hele ugen op til kampen. Lige netop forsvaret havde det selvsamme Åbyhøj hold dog valgt at lade blive i taktik rummet i stedet for at tage det med på banen.

1. periode: Amager starter godt og scorer de første 8 point på fastbreak. Åbyhøj har svært ved at komme hjem i forsvaret og giver konstant nemme scoringer til Amager, som nærmest scorer efter behag. Amagere vinder første periode 29-19. Åbyhøj spiller fornuftigt angreb og 19 point må siges at være helt ok, for at hold der scorer lidt over 70 point pr. kamp.

2. Periode: Åbyhøj får godt styr på forsvaret. Holder går over til at spille lidt zone og det lykkedes Åbyhøj at holde Amager til 14 point, mens man selv får smidt 16 i kurven. Nicole Ballestero er offensivt aktiv igennem hele kampen og sørger for at Åbyhøj for scoret konstant igennem kampen. Amager føre med 8 ved halvleg 43-35.

3. periode: Amager starter med et 6-0 run der straks udløser en Åbyhøj timeout. Resten af perioden kommer Åbyhøj mere med angrebsmæssigt men perioden er præget af mindre godt forsvar og det bliver en forholdsvis høj score i perioden 24-21 til Amager.

4. periode: Perioden kommer til at ligne 3. periode meget. Amager vinder den 24-20 og dermed kampen med 91-76. I slutningen af kampen prøver Åbyhøj at være mere aggressive i forsvaret, men Amager spiller klogt og er gode til at finde den frie mand. Nicole Bellestero Rammer nogle svære skud, men det er ikke nok til at komme tilbage i kampen.  Amager fortjent.

Generelt spiller Amager meget klogt er er gode til at improviserer i angrebet. Åbyhøj måske modsætningen med meget lidt fantasi i angrebet. På trods af dette formår de alligevel at score 76 point. Amager har 26 assist, hvilket er rigtig flot og vidner om effektivt holdspil. For hjemmeholdet var det Nicole Ballestero der med 27 point på nogle svære skud, viser hvorfor hun kan være en fantastisk offensiv trussel.

Topscorer for  BK Amager: Lauren Gregory 19 og 10 reb, Emelie Fogelstrøm 19, Katarina 18.

Topscorer for Åbyhøj IF: Nicole Ballestero 27, Kia fisker 12 og 10 reb, Tanja Laursen 8.