Nyheder

BKA sikrer sig semifinale plads med sejr over 79ers

Det var kun de første 15 minutter af Dameligakampen i basketball mellem nummer to Hørsholm 79ers og nummer et, Amager, der var spænding. 

Herefter spillede Amager klasser bedre end hjemmeholdet i begge ender af banen, og med en udebanesejr på hele 60-91 sikrede Amager sig en plads direkte i semifinalerne.

Det blev Amagers skytter, der reelt afgjorde kampen, idet gæsterne ramte hele 10 af 14 tre-pointsskud. Det var da også det, Hørsholms assistenttræner, Anne Thorius, fokuserede på efter kampen:

-Vi holder ikke de aftaler, vi har lavet i forsvaret. Vi er bevidste om, at de har nogle rigtigt gode skytter og to kloge inside spillere og vi har lavet nogle aftaler om, hvordan, vi skal sække op og dem holder vi ikke fast i. Så halser vi hele tiden efter og de får tid til at sætte deres fødder og skyde det frie skud.

Efter en første periode, hvor holdene fulgtes ad, trak Amager fra i starten af anden periode. Gæsterne havde et godt mix af aggressive drives til kurven og tre-pointsskud, der netop kom, når Hørsholm kollapsede for at stoppe driblingerne. Det var en formel, Amager brugte med succes, og de fik derved langsomt vendt 21-17 ved periodepausen til 31-42 ved halvleg.

Hørsholm scorede kun 25 point i anden og tredje periode tilsammen, og Anne Thorius: 


"Vi kommer lidt væk fra at være aggressive, lige når vi modtager bolden, som vi har været, når vi spiller godt. Så kommer vi ikke til kurven og når bolden går inside, får vi den i en stillestående position i stedet for i bevægelse, som Joy Burke og Ivana Jovanovic har været effektive med.

Hørsholm blev ikke mere effektive i anden halvleg, selv om et skift til zoneforsvar midt i tredje periode gjorde det lidt sværere for gæsterne. Det var dog ikke længe, det hjalp, og med periodecifrene 14-26 og 15-23 tog Amager den første direkte plads i semifinalen med en 60-91 udebanesejr.

Amager har nu maksimumpoint i mellemspillet, med fire sejre i fire kampe. Herefter følger både Hørsholm med fem point og Lemvig med fire, og det er netop de to hold, der mødes i Hørsholm næste lørdag og i Lemvig weekenden efter i to kampe, der kommer til at afgøre hvem, der tager den anden direkte semifinaleplads og hvem, der skal spille kvartfinaler.

Kampen i næste weekend bliver helt speciel, fordi Dameligaen for første gang samler ligaen fire bedste hold til en kamp i samme hal på samme dag. I Hørsholm Hallen starter dagens program med Hørsholm mod Lemvig kl. 14, efterfulgt af Stevnsgade mod Amager kl. 16.

Dagens topscorere:

Hørsholm: Maja Gerlyng 12, Frederikke Mollerup 10

Amager: Maria Dinesen 22, Emilie Fogelstrøm 18