Nyheder

BK Amager vinder også kamp 2 mod 79ers

Det var et kampparat Hørsholm 79ers, der gik på banen i en propfyldt Amagerhal til 2. semifinale i DL.

De kunne dog ikke matche et mindst lige så kampklart og fokuseret Amagerhold, der holdt hovedet koldt og tog en overbevisende anden sejr over de forsvarende danmarksmestre.

Amager startede stærkt ud i samme stil som første semifinale, og Dynn Leaupepe fik hurtigt skabt et 3 points forspring til hjemmeholdet.  I den første del af perioden følger Hørsholm godt med og særligt Meg Wilson og Gritt Ryder sørger for at Amager ikke løber fra dem. Amager arbejder sig dog stille og rolig til et større forspring, ved at finde hullerne i Hørsholms ellers fokuserede forsvar, og vinder perioden 30-21.

Generelt er det tydeligt, at det er et fokuseret og målrettet Hørsholm hold, der er kommet til Amager hallen med intentionen om ikke at give amagers Dynn og Valerie lige så meget plads, som ved første semifinale, og de forsøger ihærdigt at holde begge spillere fra skudmuligheder.

Dette lykkedes Hørsholm bedre med i anden periode, hvor Hørsholm matcher hjemmeholdet og holder sig inde i kampen med blandt andet et par gode tre points scoringer. Amager følger dog med uden tøven og vinder perioden med 1 point - blandt andet på grund af en del straffeskud som følge af Hørsholm aggressive forsvarsspil. Perioden fører til kampens første skade, da Ida Klussman desværre må gå af banen efter at have vrikket om på foden.

Ved starten af tredje periode står scoren 48-38 til Amager og det er stadig en åben kamp. Det får Amager hurtigt gjort noget ved og kører et 7-0 run i periodens første minutter. Amager lukker ikke Hørsholm ind igen og har ved periodens afslutning udvidet føringen til 67-51. Perioden fører til Amagers 2. skade, da Maria Dinesen glider på det våde gulv under et fastbreak, vrikker om og må sidde ude resten af kampen. Amager har nu to af deres rutinerede spillere siddende skadet på bænken.

Det stopper dog ikke et bredt velspillende Amager hold - forspringet over Hørsholm er for stort og selvom Hørsholm kaster sig ind i 4 periode med fornyet aggressivitet, kan de ikke indhente hjemmeholdet, der vinder kampen 87-75.

Topscorer fra Amager blev Dynn Leaupepe med hele 30 point. Valerie Driscoll scorer 24 point og laver 22 rebounds. Fra Hørsholm er topscorere en velspillende Gritt Ryder med 20 point og Meg Wilson med 12 point.

Stillingen i semifinalen er nu 2-0 til ligaens underdogs Amager, der i starten af sæsonen tabte med næsten 40 point til Hørsholm. Hvis Amager vinder 3. Kamp onsdag går de direkte i finalerne mod enten Stevnsgade Basketball eller Aabyhøj IF.

BK Aamger håber, at se en masse både Hørsholm og Amager fans i Hørsholmhallen onsdag aften til et spændende opgør mellem de to hold, der forhåbentligt kan foregå uden flere skader til nogle af holdene. Tip-off er kl. 18:30.