Nyheder

BK Amager vinder i Nørrebrohallen

Stevnsgade lider første nederlag i Nørrebrohallen til BK Amager efter helt lige kamp.

På forhånd var der lagt op til en spændende kamp mellem Stevnsgade og Bk Amager, som inden fredag aften delte anden pladsen i Dameligaen. Det blev så spændende som forventet.

Rammerne var sat i Nørrebrohallen, hvor 154 mennesker inden kampe ladede op med god mad og et rigtigt godt live band, mens Stevnsgade cheerleadernenog maskotten ALbert varmede op i korridorene. Og inden kampen fyldte endnu flere tilskuere hallen pænt op.

Med spænding havde alle også se frem til match-up mellem BK Amagers to bærende spillere Keyona Bryant og Catherina Palm Jensen og på den anden side Stevnsgades to amerikanere Sarah Eichler og Julie Forster. Det blev lidt anderledes end forventet.

Kampen starter med at værterne bringer sig foran 6-0 efter 2 min. og holder sig foran til stillingen 12-12 efter 6 min. Holdene følges pænt ad til 1. periodes resultat 19-19 i et højt tempo med mange flotte detaljer og underholdende basketball. Stevnsgade har lidt svært ved at komme ud til Amagers tre´er skytter.

Anden periode bliver lige så jævnbyrdig som første. Holdene bytter konstant point via 23-23, 25-25, 30-28 til halvlegs resultat 30-30. Det er tydeligt, at det er en kamp, som kan gå begge veje. Mest markant er det at Stevnsgade ikke rigtigt får gang i Sarah Eichler, som tydeligt er hæmmet af en læg skade. Den tidligere omtalte match-up i Stevnsgades forsvar var Julie Forster på Catherina Palm og Sarah Eichler på Keyona Bryant. Den duel vandt Keyona Bryant, mens den anden duel nok endte uafgjort. Hos BK Amager blev der dækket omvendt op.

Tredje periode skulle vise sig at ligne de forrige to. Holdene bytter point, men nu hele tiden med Stevnsgade lidt i front via 38-34 og 42-38 til slutstilling inden sidste og afgørende periode 45-44.

Der ses nu et mønster i udskiftningerne, som holder kampen ud. Stevnsgade bruger 10 spillere i kampen, deraf spiller 8 spillere mere end 10 min. BK Amager spiller kun 7 spillere i kampen – 5 af dem spiller mere end 32 min og kun en anden spiller mere end 10 min. BK Amager spillede altså virkeligt snævert.

Sidste og afgørende periode starter Stevnsgade bedst og bringer sig efter 3 min foran med 51-46. Efter 5 min er stillingen 55-54 og spillet begynder at blive lidt mere nervøst. Efter at Julie Forster i 5-6 situationer i sidste periode - set med Stevnsgade lejrens øjne - bliver klart kropsfejlet uden kald i scoringsforsøg, mister Stevnsgade lidt grebet om kampen.

I 8. minut er stillingen 60-61 og med et minut igen fører BK Amager 65-60 og Stevsngade skal forcere, hvilket ikke lykkes og BK Amager tager i en fuldstændigt tæt og jævnbyrdig kamp sejren 71-62.

Efter den tætte kamp, der kunne have gået begge veje, er det interessant at analysere statistikken, der bl.a. viser at Stevnsgade for første gang i sæsonen bliver ud-reboundet med 39-33, samt at hos BK Amager havde tre spillere 18 point hver, mens pointene i Stevsngade lejren blev fordelt på 8 spillere. BK Amager havde tre store præstationer af Emilie Fogelstrøm med 18 points og 5 steals, af Keyona Bryant med 18 points og 9 rebound og en dobbelt, dobbelt af Catharina Palm Jensen med 18 point og 13 rebound.

Hos Stevnsgade var det Julie Forster, der var her, der og alle vegne og som i store perioder spillede pointguard, da det tog brodden af BK Amagers man-man pres, som performede bedst med 18 points og 13 rebounds.