Nyheder

BK Amager vinder fokuskampen

BK Amager vinder 79-66 over Værløse Blue Hawks efter flot indsats og stor opbakning fra begge holds fans i lørdagens fokuskamp i DL.

Da det var den første fokuskamp i sæsonen, denne eftermiddag, var der lagt op til den helt store oplevelse for tilskuerne til eftermiddagens kamp. Begge hold mødte kampklare op med hver deres U11/U13 hold i hånden ved præsentationen af holdende.

BK Amager var uden Ida Klusmann, som desværre kom til skade under sidste kamp, derfor var det Maria Dinesen der overtog anførerollen.

Der skulle gå næsten 2 min af kampen, før hjemmeholdet fik sat den første scoring i kampen, det var hjemmeholdets Ruth Sherrill på straffelinien.  Værløses Mathilde Roan sætter kort tid efter Værløses første scoring. Efter 5 min står den 13-4 til BK Amager. Værløse har meget svært ved at stå imod BK Amager høje pres i forsvaret, hvilket udløser en del fejl som får hjemmeholdet til straffelinien.

1. periode ender 28-13. Emilie Fogelstrøm har scoret 8 point for BK Amager og Julianna Okosun og Mathilde Roan hver har scoret 4 point for Værløse.

Tiden mellem første og anden periode blev brugt til en Dinosaur skudkonkurrence mellem BK Amager og Værløses U11 piger, her vandt Værløses Line.

Værløse starter 2. periode med at prøve også at presse BK Amager længere op ad banen, men det løser BK Amager med hurtige afleveringer op ad banen, som så giver dem hurtige flotte afslutninger. BK Amager viser virkeligt flot spil med masser af gode scoringer, efter 5 min spil i 2. periode står den 37-19 til BK Amager, virkeligt højt tempo fra begge hold.

2. periode ender 52-30. Ruth Sherrill er nu oppe på 13 points og Frida Formann oppe på 8 points.

Amager kommer igen, godt fra start i 3. periode, med et 7-0 run på det første 1,5 min, men derefter er det som om de går lidt i stå, for efter 4,5 min står den pludselig 10-10 i scoringer i 3.periode. Og med 2 min tilbage af perioden står den 14-14, så det høje niveau som BK Amager startede ud med i første halvleg, kunne de ikke rigtigt holde i 3. periode.

3. periode sluttede 70-44 Ruth Sherrill var stadig BK Amagers topscorer med 14 points dernæst Emilie Fogelstrøm med 13 points, hos Værløse også stadig Frida Formann med 10 points efterfulgt af Mathilde Roan og Julianna Okosun med hver 6 points.

I 4. periode er det til gengæld Værløse der lægger hårdt ud med et 0-11 run, det er først efter Amagers timeout efter 4 min, at BK Amager begynder at bryde Værløses rytme og Rikke Fabricius scorer Amager første 2 points i 4. periode til 72-55.

Lars Klussmann tager endnu en timeout med 5,5 min tilbage, med resultatet 72-59, men Amager ser stadig ud til at have svært ved at finde løsningen i angrebet, hvor de bruger alle 24 sek. flere gange. Der går yderlige 3,5 min før Amagers Elisabeth Brynaa Hansen scorer 2 points på straffelinien, til stillingen 74-61, med 2,5 min igen. Værløses pres kostede på kræfterne og koncentrationen. Utrolig flot 4.periode af Værløses damer, som virkeligt pressede BK Amagers damer til det sidste. Kampen ender 79-66.

Topscorer for BK Amager Ruth Sherrill 16 points, Emilie Fogelstrøm 14 points,.
Værløse Blue Hawks Frida Formann 15 points, Ellen Lykholt Svendsen 11 points.