Nyheder

BK Amager vinder DM-finale 1

En fyldt og stemningsfuld Amagerhal var klar til første finale kamp mellem Amager og Stevnsgade onsdag aften. Der var lagt op til en intens kamp, og små 500 mennesker var samlet i hallen for at se kampen. 

Første scoring i kampen sker ved en 3-pointscoring til hjemmeholdets Emilie Fogelstrøm i første angreb, hvorefter Stevnsgade Hanna Sheikh svarer igen med et skud fra baseline. De næste par minutter af kampen er præget af lidt rodet spil og en del brændte afslutninger fra begge hold, som nok skyldes lidt finale nerver. Efter 4 minutter scorer Emilie Fogelstrøm sin anden 3’er, som bringer Amager foran 10-4, og får Stevnsgade til at tage time-out. I resten af perioden er det Amager, der har mest held med scoringerne med blandt andet tre 3-point scoringer af Ida Klussmann, mens det fra udeholdet er Hanna Sheikh, der går i front med både 3-point skud og et aggressivt drive til kurven. 1 periode ender med en 10-point føring til Amager med stillingen 24-14.

2. periode starter ud med et stærkt drive til kurven af Amagers Julie Jungslund, hvorefter Dynn Leaupepe stjæler bolden, bliver fejlet og scorer sine 2 straffe. Et hurtigt fastbreak fører til en scoring af Stevnsgades Rikke Fabricius, men Amager svarer igen med endnu et fastbreakspil mellem Dynn Leaupepe og Valerie Driscoll.

Stevnsgade brænder mange ellers gode scoringsmuligheder i løbet af 2. periode, hvor Amagers Valerie Driscoll forsvarer kurven ved at tage stort set hver eneste rebound. Sidste scoring i 2. periode er en 3’er fra Amagers Dynn Leaupepe, og Amager kan gå til halvleg med føringen 47-26.

3. periode starter ud med en hurtig 3-pointscoring til Stevnsgades Mathilde Colding-Poulsen. Stevnsgade har fundet energi frem i pausen og starter perioden ud med et hårdt forsvarspres. Stevnsgade fejler efter et par minutters spil Amagers DynnLeaupepe i et 3-point forsøg og hun scorer herefter alle sine 3 straffekast, hvorefter hun et par angreb senere sætter endnu en 3-pointscoring. Fra Stevnsgade er det særligt Mathilde Colding-Poulsen og Ena Viso, der holder Stevnsgade inde i kampen og perioden ender 18-18.

Amager går ind til sidste periode med en føring på 65-44. Første scoring kommer fra Amagers Maria Dinesen efter ca. 2 minutters spil, hvorefter Stevnsgades Ena Viso kæmper sig til kurven og scorer 2 point. Amager spiller flot sammen, og Cecilie Overgaard laver en flot assist til Dynn Leaupepe. Aisha Kaid svarer igen med flot scoring under kurven. Med endnu en flot assist fra Cecilie Overgaard til Valerie Driscoll skaber Amager kampens største føring 79-48 med cirka 4 minutter igen. I de sidste minutter af fjerde periode kommer Melanie Linea Elmgren på banen for første gang i sæsonen, som for bare tre måneder siden fødte sin datter Runa. Stevnsgades Ena Viso bliver ved med at kæmpe og ender perioden med et par flotte scoringer, det er dog ikke nok og kampen ender 81-54 til Amager.

Kampens topscorer bliver fra Amager Dynn Leaupepe med 30 point, Ida Klussmann, Valerie Driscoll og Emilie Fogelstrøm med 12 point. Valerie Driscoll med 23 rebounds.

Fra Stevnsgade bliver Ena Viso topscorer med 19 point og Mathilde Colding-Poulsen 8 point.

Kamp 2 i bedst á 5-serien spilles på søndag i Nørrebrohallen kl. 13.30.