Nyheder

BK Amager slår Stevnsgade Basketball

BK Amager bød tirsdag aften velkommen til Stevnsgade Basketball i Amagerhallen.

BK Amager stillede op til kamp i en lidt afpillet udgave, eftersom Ida Klussmann er ude med en ankelskade og Rikke Karlsen er på rejse. Derfor var det bekymrende, at Cecilie Overgaard kommer hurtigt på 2 fejl. Begge hold kommer i holdfejl i 6. minut. Stevnsgade holder en høj procent på straffelinjen og bringer sig foran 17-15.

Hjemmeholdets angrebsspil er generelt præget af en del turnovers, men de får gjort op for det i den modsatte ende med solidt forsvarspil. 1. periode slutter 19-20 efter en flot bevægelse i feltet af Valerie Driscoll og en afslutning lige i slutsekundet. For Stevnsgade er især Hannah Sheik godt spillende i første periode og slutter som topscorer for perioden med 14 point.

2. periode fortsætter i samme høje tempo fra begge hold.  For hjemmeholdet rydder Valerie op i feltet og med 12 point indtil videre holder hun spænding i kampen. Flotte drives af Julie Jungslund, som udnytter at forsvaret har fokus på Valerie. Med 3 min tilbage af perioden er stillingen 29-29.

Et fornuftigt spillende og hårdt kæmpende BK Amagerhold trækker i slutningen af perioden lidt fra, mens Stevnsgade virker lidt modløse og ikke rammer særligt mange af deres afslutninger.  Stillingen ved halvleg er 39-29.

I anden halvleg har Stevnsgade justeret og dækker zone. Hjemmeholdet lægger ud med 2 hurtige turnovers og udeholdet lægger ud med en 3 points scoring. Der bliver kæmpet om alle bolde. På et tidspunkt i kampen efter en løs bold bliver Julie Jungslund fra hjemmeholdet fejlet usportsligt og hun scorer sine to straffe. Hannah Sheik er for udeholdet kommet godt i gang igen med blandt andet to 3 points scoringer med forsvaret helt oppe i hovedet. Emilie Fogelstrøm svarer igen med en lang 3’er. Med 4 minutter tilbage i 3. periode er stillingen 52-46.

Der bliver gået til stålet og kampen er meget intens på dette tidspunkt, BK Amager har svært ved at få bolden inside mod zonen og Hannah Sheik er spillet varm. En gammel BK Amager kending Ena slutter med en afslutning i de døende sekunder. Perioden ender 57-55 og spændingen var intakt inden starten på 4. periode.

Med 7 minutter tilbage af kampen er stillingen helt lige med 57-57. Hjemmeholdet har meget svært ved at komme til de rigtige afslutninger og Stevnsgade får hul på bylden. Et lille run bringer udeholdet foran med 57-64. Ved stillingen 59-64 og 3.42 tilbage tager Stevnsgade time-out.

En 3’er fra Cecilie Overgaard giver energi til hjemmeholdet, som stepper op på forsvaret får en steal og scoring til stillingen 64-64 med 2.53 på uret. Det lægger op til en spændende slutfase på kampen. To flotte angreb fra begge hold bringer stillingen på 66-66.

Med 16.2 sekunder tilbage dømmes Stevnsgade for skridt og BK Amager tager en time-out. Boldet spilles ind fra sidelinjen og afleveres til Julie Jungslund, som efter et par driblinger angriber kurven hårdt og trækker en fejl. Hun scorer 1 ud af 2 straffe og BK Amager trækker sig sejrsrigt ud af denne sindsoprivende spændende kamp med 67-66. Publikum fik helt sikkert alt hvad de kom efter i Amagerhallen denne tirsdag aften.

Topscorere:

Stevnsgade Hannah Sheik 26
BK Amager Valerie Driscoll 24