Nyheder

BK Amager slår Lemvig

På en dag hvor der var debut til BK Amagers nye Amerikanske spiller viste hjemmeholdet fine takter.

Portia Durrett fik vist at hun vil blive et stort aktiv for et meget talentfuldt BK Amager hold, som helt sikkert vil være at finde i den bedre halvdel af ligaen, når turneringen nærmer sig slutspils tid.

Modstanderholdet fra Lemvig fik vist hvorfor de er med i toppen af rækken. Holdet råder over meget stærke spiller, hvor især 3 spiller falder i øjnene. Kaitlyn Mathieu, Victoria Waldner og Gillian Abshire vil være farlige spiller mod alle hold de møder.

BK Amager fik en god start på kampen og bragte sig i front tideligt i perioden med flot og hurtigt spil i angrebs enden og med et forsvar der var klar fra start. Modsat fik Lemvig ikke rigtigt ramt deres skud, men holdet blev ved med at kæmpe. BK Amager fik ikke slået det store hul, selvom man havde chancerne til at kunne gøre det.

Anført af et vel spillende kollektiv fik BK Amager et lille overtag, som dog blev udlignet mod slutningen af perioden, hvor Lemvigs trio Mathieu, Waldner og Abshire bidrog til at hjemmeholdets føring kun var på 2 point, 22-20.

2. periode var hele vejen jævnbyrdig. BK Amager fik spillet meget af bænken og Lemvig holdet fik vist at de er mere en de 3 før omtalte stjerne. Lemvigholdet som helhed viser rigtigt gode takter og hænger på frem mode de sidste 1.5 min. Hvor BK Amager får slået et hul på 10 point ind til halvlegen.

Lidt særpræget blev det da Lemvig egentligt havde godt fat og kun var nede med 4 point. Men en 3 points scoring til hjemmeholdet og 3 point fra straffe linjen af Melanie Elmgren efter at være blevet fejlet, samt at Lemvigs Abshire fik brokket sig til en teknisk fejl gjorde som sagt at hjemmeholdet kunne gå til halvleg oppe med 10.

Lemvig kom presset ud til 3 periode og det blev ikke bedre af at holdets højeste spiller Victoria Waldner fik sin fjerde fejl tidligt i perioden og at BK Amager løb 9-2 på de første 2 min af perioden.

BK Amager fik overtaget og havde på et tidspunkt en føring på 18 point, som Lemvig dog holdt elastik I og perioden endte med en føring til BK Amager på 15 point. Lemvigs Kaitlyn Mathieu, var den der bidrog mest til at holdet ikke blev løbet over enden med sine 10 point i periode.

Det kan ikke vides hvad der sket, men ting sker af uforklarlig grunde.

BK Amager fortsatte det flotte spil i fjerde periode og fik udbygget forspringet henover de første 4 min. Hvorefter holdet glemte resten af kampen. Ikke helt sandt, men underligt så det ud. De sidste seks minutter stod på nogenlunde forsvar, men med et angrebsspil, der virkede ideforladt og med mange turnovers.

Man kan forsvare hjemmeholdet (lidt). Lemvig lige fik sat streg under at de er et top hold og fik nok rystet Amager holdet, den sidste del af kampen, ved ikke bare at give op, men at sætte ekstra tryk under kedlerne. Lemvig vil være at finde i toppen af ligaen, når den regulære sæson er over.

Kampen slutter 80 – 71 til BK Amager.

Topscore:

For Lemvig Basket, Kaitlyn Mathieu med 24 point, 12 reb. - Victoria Waldner 12 point, 5 reb. Gilian Abshire 12 point, 2 reb. Okako Adika 10 point, 5 reb.

For BK Amager Catharina Palm 16 point, 7 reb. – Portia Durrett 15 point 3 reb. – Emilie Lenau Klint 12 point, 4 reb. Emilie Fogelstrøm 9 point, 3 reb.