Nyheder

BK Amager slår Lemvig Basket i kampen om bronzen

Lørdag eftermiddag skulle BK Amager og Lemvig Basket mødes i den altid lidt triste kamp om bronzen.

Da holdene gik på banen var det dog ikke skuffelsen over at være slået ud i semifinalerne der slog igennem men kampgejsten for at vinde et sæt medaljer i denne sæson.

Begge hold lægger lidt forsigtigt ud og følges ad til 6-5 til Lemvig. Derefter får Amager gang i deres hurtige spil og laver et hurtigt 9-0 run, hvor Lemvig ikke når at få sat deres zone op og Amager scorer på fast-breaks. Amager får spillet sig godt igennem deres set-play men Lemvig har lidt sværere ved at komme til scoring.

Ved stillingen 20-14 til Amager kommer Julie Kongeskov på banen og hun slutter perioden af med at score 2 3’ere og hjemmeholdet kan slutte 1. periode med at være foran med 26-14.

2. periode starter med et lay-up af Emily Hatch før Julie Kongeskov endnu engang laver 3 point. Det skulle blive den sidste scoring for hjemmeholdet i 7 minutter. Lemvig fik bedre fat i forsvaret og Amager lod dem trække tempoet ud af kampen så Lemvig kunne med 14 point i træk bringe sig foran for første gang siden 5-6 efter 9 minutter af 2. periode ved stillingen 29-30. Så tog en hvis herre ved hjemmeholdet og specielt Keyona som i løbet af 27 sekunder lavede 2  x ”and one” spil så hun med 6 point i træk og 2 til Raven Berry kunne bringe Amager i front igen til pausestillingen 35-32.

Begge hold får i pausen justeret og Lemvig prøver sig lidt frem med både både zone og mand til mand forsvar. Zonen får Amager skud ned med gode 3-point scoringer af Emilie Fogelstrøm og Catharina Palm samtidig med at Ida Klussmann og Maria Dinesen konstant er en trussel på deres hurtige drive til kurven. 

Lemvig kæmper videre og specielt Emily Hatch og Ivana Udovalieva holder hele tiden Amagerholdets forsvar i gang. Der bliver i denne periode også kæmpet hårdt under kurven, hvor Raven Berry og Keyona Bryant tager nogle hårde kampe. Begge hold har holdfejl efter 6 minutter så slutningen af perioden bliver præget af mange straffe hvor Amager er bedst og de er før 4. periode foran med 57-48.

Lemvig sætter alt ind på at vende kampen i starten af 4. periode men kampen tipper til Amagers fordel og da Emilie Keller får hul på bylden med et par 3’ere og Amager på de 5 næste minutter laver et 14-0 run til stillingen 76-54 med 3 minutter igen er kampen afgjort.

I slutningen får hjemmeholdet alle mand på banen og kan med en 80 – 60 sejr få hængt et sæt fortjente bronzemedaljer om halsen, til stor tilfredshed for de ca 250 tilskuere der havde valgt at tilbringe denne solskinsrige lørdag i Amagerhallen med stort kagebord.

I dag er det holdspillet der er afgørende for hjemmeholdet. Alle kommer ind fra bænken og er klar til at spille. Amager formår at holde udeholdets normalt meget scorende spiller Emily Hatch og Ivana Udovalieva på 25 point til sammen. Lemvig fighter godt men bredden og at Amager kan spillet sig igennem Lemvigs zone er i dag afgørende.

Topscorer for hjemme- og udebane hold:

BK Amager:  Keyona Bryant 18, Catharina Palm 17, Julie Kongeskov 13, Emilie Fogelstrøm 12, Ida Klussmann 9, Emilie Keller 8, Maria Dinesen 3

Lemvig Basket: Raven Berry 15, Ivana Udovalieva 14, Helle Kristiansen 9, Emily Hatch 9, Nini Skjulhaug 6, Grace Gardner 4, Tina Nesse 3,