Nyheder

BK Amager hiver sejren hjem over Åbyhøj

Lørdag eftermiddag havde BK Amager besøg af Aabyhøj IF hvor hjemmeholdet skulle tilbage på sejrskurs efter nederlaget til Hørsholm 79ers tidligere på ugen.

Starten på er hektisk og begge hold kæmper for at tage føringen. Begge hold spiller aggresivt forsvar og det betyder at hjemmeholdets amerikaner Ruth Sherrill får 2 hurtige fejl. Efter de første 5 minutter står den 9-9. Begge hold slutter perioden med holdfejl som ender med en føring til BKA på 18-13.

2. periode starter med endnu en fejl til Ruth Sherrill, som nu er oppe på 3 fejl. Gæsternes Caroline Wich får en god start på perioden, og Åbyhøj kommer op og får kontakt med hjemmeholdet, og kampen er igen helt lige igen.

BKA må tage time out og Lars Klussmann får ro på tropperne, og Amager begynder herefter at samle mere op på kampen. Rikke Fabricius og Ruth Sherrill begynder at score og efter 2 perioder er stillingen 35-30 til BKA.

3. periode starter fint for BKa som holder fast i den minimale føring som ligger og svinger mellem 5-7 point, men åbyhøj kæmper videre og det er ligesom om der bare er mere gejst hos Åbyhøj. Især Caroline Wich der scorer 5 point i denne periode volder BKA store problemer.

Andre spillere for hjemmeholdet Ena Viso, Elisabeth Brynaa og Ida klussmann får alle gang i scoringerne og det bringer Amager i spidsen med 53-39 inden de sidste 10 minutter.

4. periode starter med en solid føring til Amager, men Åbyhøj er ikke klar til at tage hjem endnu, og Nikoline Sandbæck, Ida Krogh og Caroline Wich giver den fuld gas og Aabyhøj haler langsomt ind på hjemmeholdets føring.

Med 1 minut tilbage af kampen står den nu 73-68 til Amager og alt kan ske. Begge hold kæmper for sejren, og da Caroline Wich får sin 5. fejl som dømmes som usportslig må hun forlade kampen. Og det var lige hvad BKA kunne bruge. Aabyhøj forsøger at få tiden stoppet og det resulterer i fejl, og efterfølgende straffekast som BKA udnytter. Det hele ender med en sejr til BKa på 78-68 (18-13, 17-17, 18-9, 25-29).

Topscorere for BK Amager blev Ruth Sherrill med 18 og Emilie Fogelstrøm med 14 point. Topscorere for Aabyhøj IF blev Caroline Wich med 21 og Nikoline Sandbæck med 12 point.